Ajornat el judici a les encausades per la línia de l’alta tensió

Ajornat el judici a les encausades per la línia de l’alta tensió

 

El 12 de setembre es portava a judici a quatre membres de la plataforma contra la línia d’alta tensió a la Vall d’Albaida. Des de les 10:30h s’aplegaven a la porta del jutjat penal d’Alzira les quatre encausades  acompanyades de vora un centenar de solidàries. Després d’estar allà tot el matí, a les 13h  finalment el judici es va suspendre per la incompareixença de dos testimonis de l’acusació: el del legal representant de Conerva SL, una de les empreses que executava les obres de la línia, i un dels treballadors.

 

 

Els fets pels quals es jutja a aquestes quatre companyes, es remunten al juliol de 2011. Llavors s’estaven duent a terme les obres de la línea d’alta tensió entre Albaida i Ontinyent, un projecte d’Iberdrola, aprovat per la Generalitat Valenciana, just després  que es cremara la zona per on casualment passava la línia d’alta tensió a la Vall d’Albaida. Multitud de protestes durant juny i juliol, moltes d’elles al mateix lloc on s’executaven les obres, amb una gran afluència de manifestants, tot degut al gran rebuig que generava la línia als pobles als que afectava.  Desenes d’identificades. I finalment, el 19 de juliol de 2011, tres de les manifestants detingudes i una quarta imputada, per danys i coaccions.  La maquinària repressiva es posava en marxa per acabar amb les protestes i garantir el bon desenvolupament de les obres.

 

La fiscalia acusa les quatre activistes de delictes continuats de danys i coaccions i demana penes de multa que oscil·len entre els 15 i els 9 mesos per cadascun, a més d’un any i deu mesos de presó, i una indemnització per les empreses de més de  4700€.  Ahir el judici va quedar assenyalat pel 13 de novembre de 2017.  Un any més de procés judicial absurd i injust.

 

Des d’Alerta Solidària, manifestem tot el nostre suport a aquestes quatre companyes, així com a tota la gent de la plataforma contra la línia d’alta tensió de la Vall d’Albaida.  Ni el judicis, ni les detencions, ni les multes ni la presó ens faran badar gens ni mica, en la defensa de la nostra terra,  contra tots els atacs del capitalisme depredador.  Si ens toquen a una ens toquen a totes! Per què la solidaritat és la nostra millor arma. I un cop més cridarem ben fort :Defensar la terra no és cap delicte!

 

Alerta Solidària

13 de setembre de 2016

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM