La Plataforma Contra l’Alta Tensió fa un clam per solidaritzar-se amb els imputats

La Plataforma Contra l’Alta Tensió fa un clam per solidaritzar-se amb els imputats

logo20xarxes20socials

 

El proper dilluns 12 de setembre va a jutjar-se al Jutjat d’Alzira a quatre persones que van ser detingudes ara fa cinc anys, per posar de manifest el seu rebuig a la construcció d’una línia d’alta tensió en les nostres serres.

Com recordaràs moltes persones vam eixir al carrer i a la serra per tractar d’aturar la construcció d’una línia d’alta tensió promoguda per l’empresa privada Iberdrola. Una línia que anava a creuar per les mateixes serres d’Albaida, Agullent, Benissoda i Ontinyent que un any abans havien patit un greu incendi forestal. El foc havia deixat la terra nua, plena de cendra, i un any després quan començaven a eixir els primer brots verds, l’entrada de maquinària pesada anava a tornar a arrasar la serra per segona volta. Per això, mentre la Generalitat mirava cap a una altra banda, el veïnat ens vam organitzar.

Els detinguts van ser quatre, però haguera pogut ser qualsevol de les mil persones que es van manifestar pels carrers d’Ontinyent, dels centenars que van pujar a la serra a posar-se davant de les màquines o que van participar durant diversos mesos en xerrades, tallers i les moltes activitats per tractar d’aturar la instal·lació de les torres.

Per això et demanen ara què:

-te’n vingues a la porta del jutjat d’Alzira el proper dilluns dia 12 a fer-los costat. Pots acudir a les 10:30h directament a la porta del jutjat d’Alzira. A les 9h també està previst que ixquen  des d’Ontinyent alguns cotxes (han quedat a l’altura del centre de salut de l’avinguda Albaida).

-tenint en compte la possibilitat de que acabe dictant-se una sanció econòmica als companys i companyes jutjades,acudisques als actes solidaris per arreplegar peles i/o poses en marxa les teues pròpies iniciatives. També pots fer aportacions solidàries a aquest nº de compte bancari:

IBAN: ES72 2045 6104 23 3000099976

Caixa Ontinyent

Indicant al concepte: “solidaritat alta tensió”

-si encara tens la samarreta de l’alta tensió, aquests dies i especialment el dilluns 12 de setembre, te la poses, i que això et servisca d’excusa per explicar el que està passant a les persones del teu voltant.

-al teu perfil de whassap, facebook o qualsevol de les xarxes socials et penges des de ja i fins el proper dimarts dia 13 de setembre, el logo del No a l’Alta Tensió (que t’adjuntem).

Comptem amb el teu suport!

Pobles Vius, pobles combatius!

mani ontinyent plataforma

 

 

A continuació, es pot llegir el manifest de la Plataforma Contra l’Alta Tensió:

 

Han passat cinc anys des que la Vall d’Albaida s’organitzara per lluitar contra el projecte d’alta tensió que afectava quatre termes municipals (Albaida, Benissoda, Agullent i Ontinyent), els pobles dels quals es declararen en contra en la seua totalitat. Una infinitat de col·lectius, persones a títol individual i ajuntaments, s’uniren per fer front a un projecte injust i ple d’irregularitats, que rebia el rebuig de tothom. Foren mesos de mobilitzacions, infinitat de jornades i activitats, fins i tot d’algunes manifestacions multitudinàries.

Tot allò va unir a una comarca en un mateix sentiment, sense importar la ideologia política o qualsevol altra diferència; tothom ens vàrem unir amb un únic objectiu: aturar el projecte d’alta tensió d’Iberdrola que, a més a més, es projectava sobre una serra devastada pel foc pocs mesos abans.

Hui en dia es manté eixe esperit i la comarca continua unida per fer front a un altre projecte rebutjat pels pobles de la Vall d’Albaida, la planta de residus animals, projectada a La Pobla del Duc. La Vall d’Albaida està farta d’imposicions i s’organitza per defensar el territori; però, malauradament, les accions de protesta són reprimides pels poders polítics i econòmics, amb l’únic objectiu d’aturar aquest sentiment i provocar la por a la mobilització a tots aquells que defensen la seua terra.

La lluita contra l’alta tensió no podia ser diferent i durant les protestes tres persones foren detingudes i privades de la seua llibertat durant 24 hores. Ara són quatre les persones imputades i acusades de delictes greus, per a les que la fiscal sol·licita penes de presó d’un any i deu mesos per cadascuna i fortes multes (en total uns 17.000 euros). El judici tindrà lloc el 12 de setembre a Alzira, quan ja van a complir-se 5 anys des que succeïren els fets de què se’ls acusa.

Des de la Plataforma Contra l’Alta Tensió volem demanar la solidaritat de col·lectius, persones i ajuntaments, perquè no volem permetre que les mobilitzacions en defensa del territori acaben arruïnant la vida a uns pocs.  De la mateixa manera que vàrem estar units ara fa cinc anys, ho estarem aquests dies. I com no, el proper 12 de Setembre, a les 10:30h a les portes del jutjat d’Alzira.

Volem fer una crida a la solidaritat per fer front a la repressió política i judicial que estan patint aquestes persones, perquè si ens toquen a una ens toquen a totes!

Una comarca una força!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM