Agressió feixista a Palma

Agressió feixista a Palma

 

L’agredit és un activista anticapitalista i militant de la CUP Palma. L’agressor, un feixista conegut per part dels moviments socials de Ciutat.


Aquest dilluns cinc de setembre un militant de la CUP Palma ha estat agredit als carrers de Ciutat. Cap a les 20.10h, just davant els jutjats del carrer Ballester, el militant demana a un home el motiu pel qual arrabassa adhesius de la paret amb contingut feminista. L’home, comença dient que els lleva “porque me sale de los”, però sense acabar la frase es gira i, sembla que reconeixent el membre de la CUP, li diu “háblame en cristiano!” i es llença cap a ell. Sense possibilitat d’intermediar, l’home es posa cada vegada més nerviós, aixeca el puny amenaçant-lo amb pegar-li i li diu “te abriré en canal”, “te voy a matar” i altres amenaces per l’estil, sempre amb el puny aixecat. Sense que el company pugui dir res, el feixista el va colpejar en repetides ocasions, fins que, vista la situació el company aconsegueix despistar el feixista i se’n va amb la bicicleta.

 

A la Plaça de la Porta Pintada el membre de la CUP Palma explica el succeït a una patrulla de la policia local per tal que actuïn al respecte.

 

Davant aquests fets, des de la CUP Palma i Alerta Solidària consideram que estam davant una nova agressió feixista que no pot quedar impune, ni legalment ni socialment. Per això volem manifestar el següent:

– Estam estudiant la possibilitat de presentar una denúncia legal per agressions i amenaces de mort.

– El feixisme actua amb impunitat a la nostra ciutat: ja hi ha massa atacs que no han estat resolts i els agressors han quedat impunes. En la memòria de totes hi ha, entre d’altres, l’atac al Casal Voltor Negre, del qual no se n’ha tornat a saber res.

– Seguirem treballant per fer de la nostra ciutat una espai de convivència on la diversitat sigui vista com a quelcom positiu i enriquidor. Un espai on el feixisme, racisme i masclisme siguin només rèmores d’un passat llunyà.

 

Com no pot ser d’una altra manera, fets com aquests només serveixen per reafirmar-nos en la nostra lluita i continuar aquesta amb més força que mai. No podem permetre que intolerants d’aquest tipus escampin l’odi pels nostres barris.
Ni a Palma ni enlloc, cap agressió sense resposta!

 

Palma, Països Catalans
7 de setembre de 2016

 

 

CUP Palma

Alerta Solidària

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM