Setembre feminista: les encausades a judici!

Setembre feminista: les encausades a judici!

 

Quasi tres anys després de les detencions pels fets de l’església de Sant Miquel el febrer de 2014, s’acosta la data de judici, el 29 i 30 de Setembre. Amb això, recordem que l’acusació particular, el Bisbat de Mallorca, demana 4 anys de presó per a les 6 encausades.


20160929_-_AbsoluciFemis

 

El febrer de 2014 una trentena de persones entrà a l’església de Sant Miquel, a Palma, amb consignes a favor del dret al propi cos de les dones i de l’avortament lliure i gratuït. Mostraven així el seu rebuig cap al fet que l’Església Catòlica, institució que sobreviu a base de les subvencions d’un Estat suposadament aconfessional, no té la potestat per opinar ni influir sobre decisions que s’han de prendre en l’àmbit personal. Malgrat això, la connivència absoluta entre l’Església i els sectors més conservadors i ultradretans del Partit Popular es va fer palesa. Vam poder veure com després de la denúncia del Bisbat de Mallorca arribava una resposta quasi immediata en forma d’una operació policial amb detencions escalonades i nombroses identificacions de solidàries amb les detingudes.

 

Emmarcada en un context de forta lluita i reivindicacions feministes arreu del país, en forma de manifestacions i accions diverses, tot per mostrar un clar rebuig cap a la proposta de reforma de la llei de l’avortament del govern espanyol.

 

Les set joves detingudes (una d’elles menor d’edat i ja jutjada), després de passar un gran nombre d’hores al calabós, foren posades en llibertat amb càrrecs i estan imputades pel suposat delicte: contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos.

 

Després de, quasi, tres anys donant a conèixer a el cas, la campanya vol concloure amb una traca final de solidaritat instant a les feministes a enviar una foto, amb el cartell de suport) i adherir-se al manifest (feministesencausades7@gmail.com), així com convocant i fent difusió de les diverses concentracions que es faran durant aquest mes de setembre.

 

Des d’Alerta Solidària exigim l’absolució de les Feministes Encausades. Continuarem cridant a la mobilització i la desobediència civil defensant els drets reproductius i sexuals de les dones.

 

ABSOLUCIÓ FEMINISTES ENCAUSADES!

AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT!

 

Alerta Solidària

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM