Comunicat davant la detenció d'un militant d'ARRAN Manresa

Comunicat davant la detenció d'un militant d'ARRAN Manresa

 

Aquesta matinada la Policia Local de Manresa ha detingut a un militant d’Arran Manresa a qui acusen de causar desperfectes en els vidres d’una entitat bancària de Manresa. El nostre company ha passat la nit a la comissaria de la regió central dels Mossos i al matí ha passat a disposició judicial. Era vora la una del migdia quan ha quedat en llibertat amb càrrecs.

 

Sí, ho heu llegit bé. Uns vidres d’una entitat bancària són tan importants en aquesta societat que representen un motiu suficient per detenir una persona i iniciar un procés judicial. En aquest cas no podem obviar com s’ha construït la legalitat: feta a mida dels interessos de la classe dominant que ostenta el poder de l’Estat i de les seves institucions autonòmiques. És a dir, estem davant d’unes lleis que protegeixen els bancs en lloc de protegir a les classes populars. Els mateixos que desnonen, que estafen i que s’enriqueixen amb la misèria de la classe treballadora. Pensem-hi: la riquesa només pot existir si hi ha pobresa. I quan volem canviar aquesta realitat que ens envolta ens topem amb unes lleis que criminalitzen la protesta social.

 

Arran Manresa i Alerta Solidària volem denunciar que la detenció del nostre company, així com els fets que se li imputen, són una clara mostra de la repressió política que exerceix l’Estat -a través dels seus cossos policials i òrgans judicials- contra les persones que desafiem l’actual sistema capitalista i patriarcal. I el desafiem perquè assenyalem els culpables, i perquè actuem en conseqüència. I és que només així podrem fer realitat els nostres propòsits: la independència, el comunisme i el feminisme com a pas previ per construir una societat comunista.

 

Sabem, també, que l’objectiu de la repressió política és desmobilitzar-nos, fer-nos retrocedir en la nostra lluita, fer-nos acceptar les regles del joc que ens imposen. És per això que no permetrem que la seva repressió ens aturi en la defensa de la justicia social des de tots els fronts de lluita.

Amb fermesa i convicció hem decidit desobeir la seva legalitat.

LA REPRESSIÓ NO ENS ATURA!

Manresa, 29 d’abril del 2016.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM