Crònica judici Roger i Mercader

Crònica judici Roger i Mercader

Dimarts 5 d’abril es va celebrar, finalment, el judici contra el Roger i el Mercader per participar al piquet de Sant Andreu, durant la vaga del 29M de 2012. Han calgut més de quatre anys, tres recursos i una anul·lació del judici per a que, finalment, el sistema que ens acusava estigués disposat a jutjar-nos.

Abans d’entrar a la sala, membres de paisà de la policia espanyola es van dedicar a fotografiar-nos subtilment per a emplenar els arxius polítics de les clavegueres de l’Estat. Un cop dins, la fiscalia va retirar les dues acusacions que pesaven sobre el Roger per impediment al dret al treball. És a dir, després d’anys d’aguantar com una llosa una acusació de 6 anys de presó, el dia del judici la Fiscalia va considerar que no era oportú seguir endavant amb aquesta petició.

Tot seguit la jutgessa va desestimat també l’acusació de resistència a l’autoritat del Roger. Tot plegat per inconsistència i per haver-se’ns impossibilitzat l’exercici de la nostra defensa en les irregularitats del procés. Les absolucions cauen en massa i destapen un entramat policial, polític i jurídic que deixa en evidència els peus de fang del suposat sistema democràtic.

Mentrestant, a fora, mitjans de comunicació, pancartes, quasi un centenar de persones solidaries que ens han volgut acompanyar i constants suports que ens van anar arribant per xarxes. I tot plegat, a dins, l’objecte del judici va quedar en una possible multa per resistència i unes pintades.

A l’espera de la sentència, que pot trigar entre un i tres mesos, aquesta només versarà  sobre l’acusació de resistència a l’autoritat pel Mercader i la de responsabilitat civil pel Roger derivades de la falta de deslluiment. Com a Grup de Suport volem manifestar que el circ que ha suposat des del principi aquest procediment ha quedat evidenciat durant la vista en la qual hem hagut d’assitir a declaracions dels testimonis de totes dues acusacions contradictòries i poc sòlides, que evidencien la manca de fonamentació de les diligències practicades pels Mossos d’Esquadra amb la voluntat única i exclusiva de criminalitzar la defensa dels Drets Socials, i un obstinament i excés de recel per part del Ministeri Fiscal de demanar penes completament desproporcionades independentment de la fonamentació de les proves existents i prescindint de qualsevol garantia processal. Així doncs com no podia ser d’una altra forma, ha quedat evidenciat amb la rebaixa de les peticions el sense sentit del procediment, cosa que entenem que ha de comportar obligatòriament l’absolució de les companyes.

Hem lluitat i seguirem lluitant per l’absolució del Roger i el Mercader, i de totes les persones que van participar en aquella vaga en contra de la reforma laboral. I hem denunciat i seguirem denunciant l’estratègia política de la pena de banqueta on el càstig no és només la sentència sinó també el procés penal. Estratègia on la policia aprofita per emplenar arxius il·legals, la fiscalia per exagerar acusacions sense fonament, els polítics per a retallar drets i la premsa per a criminalitzar la protesta. No trobarem cap policia que reconegui ordres polítiques, ni cap fiscal que es disculpi per la vergonya de l’exageració d’acusacions, ni cap polític que assumeixi responsabilitats, ni cap mitjà de masses que expliqui avui que tot va ser una farsa i que els delictes no eren tals.

A qui sí que trobarem serà a més gent al carrer, defensant els drets de la classe treballadora, exigint la llibertat d’Àlfon i Bódalo que són avui a presó, l’absolució de la resta de vaguistes  com el Carles de Nou Barris, de les companyes de Can Vies, de les feministes de Palma i de tantes altres companyes que estan a l’espera de judici.

#TornaremAFerVaga

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM