L’Audiència Nacional tira endavant la imputació del regidor Joan Coma Roura

L’Audiència Nacional tira endavant la imputació del regidor Joan Coma Roura

 

Comunicat de Capgirem Vic, que amb el suport d’Alerta Solidària, inicia les passes per donar la resposta al nou ataca de l’Estat espanyol.

 

L’expolicia franquista i actual jutge de l’Audiència Nacional espanyola Ismael Moreno ha decidit acceptar la petició del fiscal i imputar al company Joan Coma Roura per investigar-lo per delicte d’incitació a la sedició per les seves paraules apel·lant a la desobediència davant els tribunals espanyols en el ple municipal del 9 de desembre passat. És la primera vegada des que va començar l’anomenada transició que un càrrec electe és investigat per aquest delicte. Se li pot arribar a demanar fins a 8 anys de presó.


Davant la gravetat d’aquests fets l’assemblea de Capgirem Vic mostra tot el seu suport a en Joan i a la seva família. I demana a la resta de població que se sumi a la proposta més necessària que mai de constituir una plataforma de suport i de lluita davant l’ofensiva judicial espanyolista contra l’independentisme i els drets civils més elementals.

 

L’assemblea de Capgirem Vic, en coordinació amb en Joan Coma Roura i la seva família, un grup de juristes i el suport de la CUP nacional i Alerta Solidària, reunida aquest dimarts al vespre després que es confirmés la imputació del nostre regidor, va decidir impulsar una plataforma antirepressiva de suport que s’obre a tota la societat vigatana, osonenca i catalana que està en favor dels drets civils i nacionals. En els propers dies s’articularan les accions de suport i de lluita, entre les quals s’hi preveu una manifestació a Vic que esperem que sigui multitudinària per mostrar un rebuig ben clar i contundent a l’in crescendo de l’ofensiva espanyolista de l’estat i la seva justícia.

 

Un estat i una justícia que una vegada més s’han mostrat còmplices del feixisme és tronat. No cal oblidar que la denúncia, no només contra Joan Coma Roura, que és qui finalment ha acabat sent investigat, sinó contra totes les regidores i regidors de l’Ajuntament de Vic que van votar la moció de suport a la resolució de ruptura del Parlament, va venir de l’expressió vigatana d’aquest feixisme, que va dur la documentació a la Guàrdia Civil.

 

Per això aprofitem des d’ara per demanar a la resta de forces democràtiques que creïn un cordó sanitari respecte el feixisme, no interactuant-hi més ni a l’Ajuntament ni enlloc. L’opció contrària, de prendre el feixisme com una força més del consistori pel fet que ha estat votada, s’ha mostrat una vegada rere una altra estèril, ja que el feixisme precisament sempre acaba anant contra l’expressió de la democràcia i els drets civils i nacionals.

 

Convoquem a la ciutadania en general, entitats i col·lectius, i a les forces democràtiques en general que lluiten pels drets civils de les persones i els drets nacionals de Catalunya i els Països Catalans a participar de l’assemblea oberta que es farà el dimecres dia 30 de març a les 8 del vespre al centre cívic Can Pau Raba. En aquesta assemblea s’ha de continuar articulant la campanya de suport a les persones represaliades, entre elles en Joan, i de lluita davant l’ofensiva espanyolista contra l’independentisme i els drets civils més elementals.

 

“Nosaltres sempre hem dit que per fer la truita caldrà trencar els ous”

#trenquemelsous #sensepor

 


Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM