Data de judici per les feministes encausades

Data de judici per les feministes encausades

Després de més de dos anys de l’obertura del procediment, les feministes encausades ja tenen data de judici. Un judici en el qual es jutjarà la llibertat d’expressió i la defensa d’un avortament lliure per a totes les dones.

 

Els fets ocorregueren el passat 9 de febrer del 2014, dia en què les feministes entraren a l’església de Sant Miquel per defensar un avortament lliure i gratuït. En un context de protestes del moviment feminista d’arreu dels Països Catalans per defensar el dret al propi cos davant la involucionista i polèmica reforma de la llei de l’avortament del Partit Popular, l’anomenada llei Gallardón.

 

Des de l’inici del procediment el passat 2014, les joves encausades s’han vist sotmeses a una repressió constant per part de les forces de l’estat de la mà de l’església. Primer, foren detingudes en escala durant 3 setmanes diferents pels cossos policials, sense motiu aparent, després de la denúncia del bisbat de Mallorca.

Per si no fos suficient, la repressió també actuà davant la solidaritat, i les persones que es mobilitzaren per donar suport foren identificades i multades posteriorment. Foren més de 100 les identificacions per part de la policia espanyola durant les concentracions de suport a les feministes, acabant 8 d’elles en multes administratives de 301 euros.

 

El passat desembre del 2014 una de les feministes va ser condemnada a 100 hores de treballs comunitaris. Els propers dies 29 i 30 de setembre del 2016 les altres sis feministes seran jutjades i s’enfrontaran a una pena de 4 anys de presó cada una, sol·licitada per part de l’acusació que formula el bisbat, encara que la fiscalia en demani un i mig. Els delictes pels quals estan imputades són contra la llibertat de culte i per ocupació d’un temple religiós, delictes dels articles 523 i 524 del codi penal.

Així doncs, el proper setembre se celebrarà un judici en el qual es jutjarà a sis joves imputades per lluitar pels drets socials.

Són molts els col·lectius de Mallorca i d’arreu dels Països Catalans que han mostrat el seu suport i han participat en la caixa de resistència per assumir les despeses judicials. Ara més que mai, necessitam la força de totes per demostrar que no ens venceran, seguirem fortes defensant els nostres drets i juntes seguirem demostrant que no ens faran callar i que tot i que el setembre ens jutgin, no ens privaran de la nostra llibertat.

 

Des del grup de suport de les feministes encausades volem deixar clar que cap tribunal acabarà amb la nostra lluita i que seguirem defensant el dret a un avortament lliure i gratuït. Perquè la seva repressió no apagarà mai les reivindicacions socials, ABSOLUCIÓ FEMINISTES ENCAUSADES!!

 

Grup de suport feministes encausades

 

Alerta Solidària

Palma, 14 de març

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM