Crònica del Judici a Sabadell contra l’H.A. ‘Sankara’

Crònica del Judici a Sabadell contra l’H.A. ‘Sankara’

 

Avui s’ha dut a terme el judici contra els ocupants de l’Habitatge Alliberat ‘Sankara’, un habitatge propietat del banc BBVA que porta més de 6 anys en desús. Okupat el desembre de 2014 per part de les assemblees d’Arran Creu Alta-Nord i Arran Centre-Sud ha servit com a habitatge juvenil des de llavors. Davant la disjuntiva “atur o precarietat laboral”, aquesta pràctica ha resultat ser gairebé la única alternativa a la necessitat juvenil d’emancipar-se.


A les 12h del dia d’avui, 14 de gener, començava un judici que ha acabat amb un acord amb la propietat. El BBVA, llargament denunciat a Sabadell i amb un elevat nombre de casos semblants a aquest, ha ofert la opció de donar un termini de 2 mesos per abandonar voluntàriament l’habitatge sense cap conseqüència. Davant la possibilitat de que el jutge dictaminés un sentència de desallotjament en poc temps i amb les càrregues econòmiques que se’n podrien derivar, s’ha acceptat la proposta del banc.

 

No obstant això, tenim clar que cal seguir plantant cara als bancs i generant alternatives. Cal continuar defensant el dret a l’habitatge com a dret fonamental i la necessitat de les joves d’emancipar-se, sempre tenint present que aquesta lluita és indestriable d’un qüestionament d’arrel de l’actual sistema capitalista patriarcal.

 

Les joves construïm alternatives. Defensem l’habitatge juvenil!

N’estem fartes, volem SOSTRE i TREBALL!

 

Arran Creu Alta-Nord (Sabadell)

Arran Centre-Sud (Sabadell)

Alerta Solidària

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM