Davant l'ofensiva judicial contra Torredembarra

Davant l'ofensiva judicial contra Torredembarra

Avui que hem sabut l’obertura de diligencies per part de l’Audiència Nacional contra l’ajuntament de Torredembarra, pel seu suport a la declaració del dia 9 de novembre del Parlament de Catalunya, difonem també el comunicat arran de l’ofensiva judicial per haver penjat una foto mida carnet del monarca dels espanyols a la sala de plens del consistori.

Davant la nova ofensiva de l’Estat espanyol,

desobediència civil i institucional!

El passat dijous 7 de Gener, el regidor de la CUP a l’Ajuntament de Torredembarra va ser coneixedor que l’Advocat de l’Estat l’havia emplaçat a comparèixer en un recurs contenciós administratiu, al Jutjat núm. 2 de Tarragona. Aquest fet fa referència a «la retirada de la fotografia de S.M. el Rei i col-locació d’una altre mida més reduïda per l’Ajuntament de Torredembarra, per incompliment de l’article 85,2 del Reial Decret 2568/1986 de 28/11». En el mateix document, s’insta al regidor a comparèixer i personar-se a les interlocutòries en el termini de 9 dies.

 

Davant d’aquesta nova persecució política contra l’independentisme català, Alerta Solidària i la CUP de Torredembarra volem fer les següents consideracions:

1-La CUP de Torredembarra va ser la promotora de la moció, que va ser aprovada amb els vots favorables de la CUP, ABG i ERC. La CUP va defensar la moció, i per tant, defensem l’acord adoptat pel plenari municipal així com també assumim totes les conseqüències judicials i polítiques que se’n puguin derivar.

 

2-La CUP de Torredembarra no reconeixem a cap tribunal que pretengui posar en qüestió la voluntat emancipadora del poble català, i per tant, entenem que la desobediència civil i institucional, és la garant per a la superació del conflicte polític que enfronten els Països Catalans amb el conjunt de l’Estat Espanyol.

 

3-Emmarquem aquest fet com a un nou atac contra l’independentisme català i contra les persones que lluiten des de dins i des de fora de les institucions.

4-Donat a que no creiem que la fotografia d’una persona que ocupa el seu càrrec de manera no democràtica hagi de presidir la principal institució democràtica d’aquesta vila; i que la família De Borbón ha encarnat històricament els valors de repressió, imposició i negació de drets individuals i col·lectius dels ciutadans dels Països Catalans, reiterem que l’acord que el plenari municipal de Torredembarra va adoptar, és completament legítim.

 

5-El regidor de la CUP, no compareixerà a les interlocutòries, donat a que no reconeix als tribunals que posen en qüestió els drets col·lectius i nacionals.

 

6-Instem als i les regidores que van votar favorablement a aquesta moció, a mantenir-se ferms i a desobeir qualsevol requeriment de l’Estat que atempti contra els nostres drets col-lectius i nacionals.

 

Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista

Candidatura d’Unitat Popular de Torredembarra (CUP-PA)

Torredembarra, Països Catalans

9/01/2016

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM