Plantant cara al feixisme: presentació amb cadires buides del procés obert contra 6 antifeixistes

Plantant cara al feixisme: presentació amb cadires buides del procés obert contra 6 antifeixistes

 

Ahir al vespre, i sota una intensa pluja, tingué lloc una roda de premsa per explicar la situació que pateixen 6 antifeixistes de Barcelona a qui la fiscalia els acusa d’haver atacat un grup de nazis el passat 12 d’octubre de l’any 2013.


L’escenari triat fou la plaça de Sant Felip Neri, al cor de la ciutat, on els feixistes van assassinar 42 persones, la majoria nens i nenes que corrien a refugiar-se de les bombes que queien del cel. Acompanyant les persones que van prendre la paraula, moltes altres mostraven el seu suport. I davant totes elles sis cadires. Buides. Recordant l’injusta situació a la que s’exposen els sis encausats: tenen prohibit assistir a actes públics com el d’ahir, a manifestacions, etc. Un càstig sense sentit en un estat que es pretén democràtic. Un dany afegit i ja patit molt abans de qualsevol mena de judici ni sentència.

 

 

Presentà l’acte en David Aranda, portaveu nacional d’Alerta Solidària, qui posà el context recordant les proclames amenaçadores dels grups feixistes espanyolistes que participaren aquell 12 d’octubre als actes de Montjuic.

Tot seguit, Rafa Calderón, advocat, va exposar com la pretesa neutralitat de l’estat, desemboca sempre amb un posicionament equiparador i legitimador del feixisme.

Maria Dantas i Alfons Llopis, de la xarxa d’entitats Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, van denunciar l’aplicació del delicte d’odi i discriminació ideològica, precisament contra aquelles que lluitem contra el feixisme, i a més, amb un tracte judicial especialment dur i repressiu, en contrast amb el tracte benevolent que manté la impunitat del feixisme. Al mateix temps van aprofitar per reivindicar la lluita antifeixista amb l’exemple de l’oposició al centre nazi Militia, tancat recentment als barris del Clot, primer, i de la Verneda després.

Finalment, en Sergi Hernández, militant antifeixista, ens va fer saber la notícia de la sentència del tribunal suprem que ha augmentat fins a 3 anys la sentència contra ell i un altre company, acusats dels fets del 12 d’octubre del 2011, quan es va intentar aturar un concert nazi a Poblenou, i que pot suposar el seu ingrés a presó properament.

 

És lamentable que la reivindicació de l’extermini nazi i els genocidis comesos en nom de l’esplendor de l’imperi espanyol tinguin cabuda a Barcelona any rere any. I més lamentable que la única resposta institucional contundent sigui la de perseguir aquells qui actuen i donen la cara.

Compromesos amb la lluita contra el feixisme. Al costat de les represaliades d’aquesta lluita.

Amb els companys jutjats i condemnats pel 12 d’octubre del 2011. I ara també amb els encausats pel 12 d’octubre del 2012. Seguim el combat!

 

Alerta Solidària

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM