Absolució "Cas Ibarretxe"

Absolució "Cas Ibarretxe"

El febrer de l’any 2010, un grup d’estudiants encapçalats pel SEPC, va decidir fer acte de protesta a la xerrada que l’ex-lehendakari Juan José Ibarretxe anava a realitzar a la Universitat Autònoma de Barcelona per tal de denunciar la greu situació que patia l’esquerra independentista basca amb la vulneració constant dels drets polítics i civils per part de l’estat espanyol i amb el vist i plau del govern autonòmic basc.

Només entrar, un grup de tres persones van començar a intimidar i agredir als estudiants que protestaven. Davant d’aquesta actitud incomprensible i violenta, alguns estudiants es defensaren de les agressions. Tanmateix, la situació no va anar més enllà i els estudiants abandonaren la sala minuts després.

L’endemà dels fets, un dels estudiants que va participar en l’acte de denúncia va ser citat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra on se li notificà que havia estat denunciat pel cos policial, sota la falsa acusació d’atemptat a l’autoritat.

El company fou condemnat per una falta de lesions pel Jutjat Penal de Sabadell fa més d’un any.

Ara, l’Audiència Provincial ens dona la raó i absol al company imputat arran dels fets. Des del SEPC i Alerta Solidària celebrem l’absolució del company i alcem la veu de nou denunciant les mentides policials en contra del moviment estudiantil organitzat.

 

Seguim i seguirem defensant la Universitat que volem!

 

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC)

Alerta Solidària

Barcelona,28 d’abril de 2015

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM