Judici a la solidaritat en Can Vies

Judici a la solidaritat en Can Vies

Aquest dimecres dia 15 d’abril, la solidaritat amb el Centre Social Autogestionat Can Vies, ha estat jutjada a la ciutat de Palma. Dos joves mallorquins, un d’ells militant d’Arran Palma, varen ser detinguts durant una mobilització el passat mes de maig de 2014, en la qual els veïns i veïnes de Palma sortiren al carrer per demostrar el seu suport a l’espai alliberat.

La solidaritat no és un crim, i així ho han expressat les desenes d’assistents a la concentració de suport celebrada a les portes dels jutjats de Via Alemanya durant el transcurs del judici. Els policies espanyols que estaven citats a declarar han confirmat que “no varen veure res” i no identificaven a l’imputat, així i tot, un altre agent del Cuerpo Nacional de Policia, ha declarat que els detinguts estaven identificats anteriorment i que antidisturbis i brigada d’informació es van sincronitzar per tal de produir la seva detenció.

Els imputats s’enfronten a una pena de 9 mesos de presó per desordres públics. Una pena fonamentada tan sols en la versió policials dels agents que es trobaven presents durant les detencions. Tanmateix, ja coneixem l’objectiu dels cossos repressius de l’estat, que no és més que l’intent de reprimir els joves que es mobilitzen, realitzant detencions a dit durant les manifestacions.

Durant el desallotjament de Can Vies, foren múltiples les protestes per manifestar la disconformitat en l’intent d’esbucar el centre social que movia el teixit associatiu del barri de Sants. En aquestes, més de 80 persones foren detingudes, a més de la gran quantitat d’identificacions i multes que arribaren a les que mostraren la solidaritat assistint a les mobilitzacions de suport arreu dels Països Catalans. Ahir, també jutjaren a quatre joves de Cerdanyola, acusades de desordres públics i atemptat contra l’autoritat, les quals s’enfronten a una pena de cinc anys i deu mesos de presó.

El judici den Nèstor ha quedat vist per sentència. Davant la criminalització de la solidaritat, nosaltres seguim cridant a favor dels qui surten al carrer per defensar els espais autogestionats de les viles, pobles i ciutats. Can Vies es queda al barri!

Nèstor absolució!

Palma, 16 d’abril 2015

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM