A judici els dos Mossos que van deixar hospitalitzat un independentista el 12 d'octubre del 2012

A judici els dos Mossos que van deixar hospitalitzat un independentista el 12 d'octubre del 2012

 

El JI núm. 19 de Barcelona envia a judici dos agents dels Mossos d’Esquadra, amb TIPs 8089 i 14728, per les lesions amb que van deixar mal ferit l’independentista Pau Andalús.

 

La jutgessa Maria Pilar Rovira del Canto considera suficients els indicis (vídeos, fotografies, informes policials i testimonis) per incriminar els dos agents dels Mossos per delictes greus de lesions. Aquell 12 d’octubre, a la plaça Universitat de Barcelona, els policies van intervenir en una suposada baralla tumultuosa que va causar fortes lesions a l’independentista. Però a parer de la jutgessa, quan els agents intervenen en Pau no mostra senyals d’haver rebut cops de ningú. Contradient als mossos ara imputats afirma que llencen al terra a Pau Andalús per després descarregar-li una pluja de cops innecessaris i no proporcionats a l’actuació estricta que requeria la intervenció de separació. Per postres, en Pau, va acabar detingut i finalment hospitalitzat perdent un 70% de visió en l’ull esquerra, visió que aniria recuperant al llarg de dos anys tot i no arribar mai més al 100%. En la defensa dels Mossos, l’advocat de la Generalitat considerava ajustats a la violència mínima necessària la descàrrega de cops de porra sobre el Pau. Diferent ho veu la jutgessa quan afirma: “se advierte de forma harto clara que primero se tira al suelo al perjudicado, para una vez caído, golpearle de una forma muy violenta en las piernas y en la cabeza”. A més la jutgessa exhorta a la Generalitat, com a responsable subsidiària, a abonar en dos dies la quantia de 12.000 euros per sufragar les possibles conseqüències penals del procés que ara passa a fase de procediment abreujat.

 

Els incidents del 12 d’octubre del 2012

Els fets es situen a la plaça Universitat de Barcelona on es feia una concentració en contra de l’imperialisme espanyol, contra el genocidi i contra el dia de la raça. Enmig de la munió de concentrats, dues persones van voler passar pel mig portant ben visible una bandera espanyola fet que provocà la indignació dels presents. Alguns d’ells van intentar arrencar la bandera quan va intervenir puntualment la càrrega del grup d’antiavalots Dragó 212 de la Brigada Mòbil. Un cop tothom va ser dispersat és quan, atrapat per dos agents, en Pau és colpejat, cau i llavors s’hi aboquen dos mossos amb notòria ràbia.

Alerta Solidària expressa la seva satisfacció per haver assolit aquest punt del procés. Poc habituats com estem a que una denúncia nostra avanci fins a tant lluny, encara a molta distància d’obtenir una sentència condemnatòria, ens congratulem que la pèrdua de la por, la imposició de la dignitat d’en Pau, i la seva família, hagi donat els fruits d’almenys incomodar els agents causants d’aquest mal. Ja vàrem denunciar també l’inútil intent d’evitar la identificació per part de l’agent 8089 quan va comparèixer amb les celles quasi depilades del tot quan és una persona de celles molt poblades com es veia el dia de la seva brutal intervenció. Ara ens alegrem que el procés avanci i amb ell, una mica més, la llum sobre tants casos que poc a poc deixen de gaudir de la inquebrantable impunitat a què estaven acostumats.

 

 

Enllaça a la notícia de la declaració dels mossos imputats (23/07/2013):

https://www.alerta.cat/index.php/noticies/procediments/1407-segueix-endavant-el-proces-contra-dos-mossos-per-la-lesio-a-pau-andalus

 

Acte contra la violència policial en què participà en Pau Andalús celebrat a l’Ateneu Layret de Barcelona (13/06/13):

https://alerta.cat/index.php/agenda/details/123-acte-contra-la-violencia-policial

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM