Les encausades conselleria són condemnades a 33.000€ de multa

Les encausades conselleria són condemnades a 33.000€ de multa

Avui s’ha conegut la resolució del recurs presentat a l’audiència provincial de Palma contra la sentència del passat 16 de setembre a les encausades conselleria.

La sala ratifica la condemna imposada a les 43 estudiants pel jutjat nº1, que després de ser jutjades dos anys més tard dels fets, han estat condemnades a pagar un total de 3 euros diaris durant 8 mesos, al que es sumen 3 euros diaris més durant un mes de 6 de les encausades.

Les estudiants mobilitzades per l’educació pública, s’enfronten a pagar un total de 33.000 euros, tan sols per defensar un ensenyament públic, de qualitat i en català per a totes.

Els fets es remunten el 22 de maig de 2012, quan en plena mobilització contra les retallades i amb diverses vagues d’estudiants arreu dels Països Catalans, s’ocupà la Conselleria d’Educació durant unes hores. Amb aquesta acció de desobediència pacífica es pretenia donar ressò i aturar el desmantellament de l’educació pública en mans del conseller Rafel Bosch.

Una vegada més, els suposats òrgans que fan justícia, criminalitzen als que reivindiquen canvis a favor de la societat i pels drets com és l’educació, actuant de la mà de les forces de l’estat, creient-se les declaracions dels cossos policials que el dia del judici tergiversaren els fets per condemnar les estudiants mobilitzades.

Davant la repressió, tota la nostra solidaritat. Els dies 2, 3 i 4 de juliol no només jutjaren a 43 persones, sino a tot el moviment estudiantil que any rere any ha lluitat per defensar una educació per a totes.

#JoTambéHiHauriaEntrat

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM