Declaren dos independentistes contra Mossos d'Esquadra per les lesions que els hi causaren durant l'efecte Can Vies

Declaren dos independentistes contra Mossos d'Esquadra per les lesions que els hi causaren durant l'efecte Can Vies

Aquest divendres, dos militants de l’Esquerra Independentista declararan davant el jutge per una querella interposada contra els Mossos d’Esquadra per agressions durant l’Efecte Can Vies.

El passat mes de maig, durant les protestes contra el desallotjament del CSA Can Vies hi van haver més de 200 ferits a causa de les agressions dels Mossos d’Esquadra, entre ells les del Miquel i el Joan.

Tots dos van anar a manifestar-se contra la decisió de Xavier Trias i Jordi Martí d’enderrocar el Centre Social. Es trobaven davant d’un portal a la Plaça de Sants tranquil·lament,  no hi havia més que premsa i veïns xerrant.

De sobte, una unitat dels Mossos d’Esquadra va apareixer corrents cap al Miquel, el Joan i la resta de veïns que es trobaven al portal refugiant-se de la violència policial, entrant a dins de l’edifici, accedint just darrere d’elles diversos Mossos d’Esquadra que amb les porres a la mà van començar a colpejar, a l’alçada del cap, als que s’havien refugiat allà.

Diversos periodistes que es trobaven per la zona es van apropar al portal i van aconseguir gravar i fotografiar algunes de les agressions, i en adonar-se’n, els antiavalots van sortir del portal i van fer fora a totes les persones que eren a la zona.

El resultat de l’agressió és el cap obert del Joan, que li hagueren de posar 5 grapes per a guarir-li la ferida; i al Miquel li suposà que li hagueren de fer tres punts de sutura al pavelló auricolar, a banda de blaus a diverses parts del cos.

Tots dos ferits, de la mà d’Alerta Solidària, vam interposar una querella contra els agents que van participar de l’agressió, finalment essent admesa a tràmit, en Miquel i en Joan han estat citats a declarar.

 

Així mateix , la Jutgessa ha requerit al Departament d’Interior a fi que identifiqui als agents del cos de Mossos d’Esquadra que apareixien a les fotografies i videos que el dia dels fets portaven el codi de la BRIMO: T663C6364, T663C3674 i T663A??86. Malgrat haver pogut aportar els seus números de referència el Departament d’Interior es nega a facilitar els noms dels agnets i els TIPS dels mateixos, emparant novament l’impunitat dels agents.

Per aquest motiu, Alerta Solidària, volem advertir al Departament d’Interior, que no pararem fins acabar amb la seva impunitat.

Països Catalans 19 de març de 2015

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM