Un jove de Palma condemnat per manifestar-se en suport a Can Vies

Un jove de Palma condemnat per manifestar-se en suport a Can Vies

El Centre Social Autogestionat Can Vies, un projecte àmpliament conegut al barri de Sants de Barcelona que va nèixer l’any 1997, va patir un intent de desallotjament el passat 2014.

Després de la llarga trajectòria i arrelament al barri que portava treballant l’espai des de feia molts anys, foren múltiples les respostes de solidaritat que s’expressaren arreu dels Països Catalans quan l’ajuntament de Barcelona decidí fer-lo desaparèixer.

Una vegada protagonitzat l’intent de desallotjament pels mossos d’esquadra, persones de totes les edats del barri de Sants es mobilitzaren per evitar-ho i recuperar un espai dels i pels veïns i veïnes.

Durant mesos, es realitzaren un seguit de mobilitzacions constants al barri on tota la població sortí al carrer per defensar l’espai autogestionat i s’organitzà per reconstruïr-lo.

 

La repressió exercida per l’estat per tal d’aturar el moviment creat arran de Can Vies, que s’extengué arreu en pocs dies, fou forta i contundent. Més de 80 persones foren detingudes als voltants de les mobilitzacions, a més de les identificacions i multes que arribaren a les que mostraren el seu suport en el Centre Social.

Aquest mes de gener s’han realitzat els primers judicis a les encausades que foren detingudes, arribant a condemnar-ne a algunes a més de 3 anys de presó.

 

A Mallorca, també es convocà una mobilització als voltants del mes de maig passat, per mostrar el suport imminent a la resposta que s’estava donant arreu del territori per evitar la desaparició de Can Vies.

Allà fou quan la policia espanyola perseguí i detingué a l’atzar a diversos joves, un dels quals s’enfrontà el passat 11 de febrer a un judici a Palma. Finalment, el jove, militant d’Arran Raiguer, ha estat condemnat per delicte de desordres públics, per assistir a una manifestació que es desenvolupà sense incidents.

 

Una vegada més, els cossos policials, de la mà de l’estat espanyol, han vetllat per utilitzar totes les seves eines per tal d’aturar qualsevol mobilització que suposi una alternativa. És per això, que no només han detingut i jutjat a les persones solidàries amb la causa, sino que també han multat per ofegar econòmicament les que participen d’espais lliures i autogestionats, que s’oposen al model actual de ciutat i planten cara a l’especulació urbanística.

 

La lluita pel manteniment del teixit associatiu dels barris, viles i ciutats segueix més forta que mai i cap condemna l’aturarà.

És per això, que recorrerem la sentència i seguirem sortint al carrer per Can Vies i tots els centres autogestionats!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM