Prou identificacions, prou sancions administratives contra les que lluiten

Prou identificacions, prou sancions administratives contra les que lluiten

Aquests darrers dies, una vintena de persones que varen participar de les convocatòries de la plataforma Stop Pujades del Transport han rebut una sanció administrativa per uns suposats danys en vehicles, màquines i infraestructures. Davant d’aquests fets, des d’Alerta Solidària, volem denunciar la vulneració sistemàtica i reiterada del dret a defensar-se de qualsevol acusació, així com també del dret a la intimitat. En el context de mobilitzacions contra la privatització dels serveis públics, els aparells de l’Estat i de les diferents Comunitats Autònomes dels Països Catalans, no han dubtat en utilitzar el procediment administratiu, en comptes del procés penal, per evitar qualsevol mínima possibilitat de defensa. De la mateixa manera, també cal manifestar la dubtosa legalitat amb la que procedeixen a la identificació d’aquelles persones que es mobilitzen. Per tot això, des d’Alerta Solidària volem manifestar el nostre suport a la plataforma Stop Pujades del Transport. 

Prou sancions, prou identificacions il·legals contra les que lluiten!

 

A continuació reproduim el comunicat de la mencionada plataforma:

Comunicat de denúncia per la repressió a les activistes d’StopPujadesTransport Durant la darrera setmana, diverses activistes de la Plataforma StopPujadesTransport han rebut multes administratives, en les quals s’assenyala que han causat danys en trens i vagons així com en màquines validadores i altres materials i infraestructures; així mateix, s’han rebut citacions judicials realitzades per l’empresa que gestiona els serveis de vigilància del metro de Barcelona.

Les multes, comptant només les de l’acció del 27 de març de 2014, en què es van realitzar diversos discursos a la rotonda de Plaça Catalunya i es va tallar durant curts períodes la circulació de trens als Ferrocarrils de la Generalitat, Renfe i la línia 1 del metro, pugen ja a 1.800 €; i en cap moment no es van produir durant les accions cap dels desperfectes dels quals s’acusa les activistes.

A més, les persones represaliades no van ser identificades en cap moment. Aquest fet posa sobre la taula un cop més la persecució política que pateix qualsevol moviment reivindicatiu en aquesta ciutat. Com han arribat les multes a aquestes persones si mai no van ser identificades? Quina prova hi ha de la certesa que van realitzar les accions que se’ls imputen?

A més a més, StopPujadesTransport té oberts dos fronts judicials, tots dos amb l’empresa Securitas, que ha denunciat quatre activistes. El més immediat té a veure amb l’acció del 19 de desembre a la Sagrera, en la qual només estava prevista la lectura d’un manifest, i on els vigilants de seguretat de Securitas van agredir diverses de les activistes de la Plataforma.

Com a Plataforma, volem fer palès que aquest intent de criminalitzar la protesta obeeix a una clara voluntat política. Exigim a la Generalitat de Catalunya i la direcció de l’Autoritat del Transport Metropolità la retirada de les sancions i que l’Ajuntament de Barcelona intercedeixi per a la retirada de les falses denúncies d’agressió que han realitzat diversos agents de Securitas.

Per això, no ens estarem callades, i el proper dimecres 11 de febrer ens tornarem a mobilitzar a les 19 h a la Plaça de Catalunya; sota el lema “Acció per un transport públic popular”, seguirem reclamant la rebaixa de tarifes, exigirem la retirada de les sancions i els càrrecs de les companyes represaliades, i continuarem treballant per a la celebració del I Congrés en Defensa del Transport Públic al mes d’abril.

 

3 de febrer de 2015 Plataforma Stop Pujades

https://www.facebook.com/StopPujades @StopPujades

http://stoppujadestransport.blogspot.com.es/

Telèfons premsa: 647473605 / 645195216

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM