Alerta Solidària durà la Generalitat a l'Audiència Provincial de Barcelona pel cas del web de delació ciutadana

Alerta Solidària durà la Generalitat a l'Audiència Provincial de Barcelona pel cas del web de delació ciutadana

Després de rebre la sentència en primera instància del 15 de desembre de 2014, en què es desestima la denúncia del militant de la Coordinadora Obrera Sindical, Roger Sabà, el col·lectiu independentista considera necessari recórrer fins a les darreres instàncies judicials per tal de frenar l’ús i abús d’eines telemàtiques que només pretenen l’escarni públic i difamatori de les persones militants.

El passat  15 de desembre de 2014, el jutjat de 1a Instància núm. 10 de Barcelona va decidir desestimar la demanda de Roger Sabà i donar la raó a la part acusada, la Generalitat de Catalunya, en entendre que l’actuació sobre l’independentista, emetent la seva imatge en la famosa web de delació ciutadana, fou proporcional i ajustada a la tasca d’investigació encomanada a la policia autonòmica. La resolució justifica l’actuació per la imputació de Roger en un procés vinculat al dia dels fets (la vaga general del 29 de febrer del 2012). Tot i que no atén el criteri temporal que la imputació va ser posterior i revocada per la pròpia Audiència. En aquest sentit, el greuge provocat a Roger, que sortia  retratat entre 67 fotografies més, serien un mal menor, assumible i plenament justificat, segons el jutjat barceloní.Lluny d’acabar així aquest afer, la part demandant considera que no s’ha tractat el fons de la qüestió. Rebutja que siguin en base a tecnicismes de protocols policials aplicables a actuacions ordinàries que es pugui menystenir l’impacte mediàtic que va tenir la web de delació ciutadana.

Passats dos anys i mig de la irrupció d’aquell web la polèmica sembla haver estat oblidada però cal recordar que va despertar fortes crítiques des del món del dret, d’entitats d’advocats i magistrats fins al punt de forçar al Departament d’Interior a clausura el web abans i tot del que havia previst.


Per Alerta Solidària és una obligació no cedir en la demanda i aspirar a dur-la fins als àmbits jurisdiccionals que calgui per tal que abusos com el de la web de delació ciutadana no es repeteixin. En moments com l’actual, en què es consoliden models repressius que fixen com objectiu la legitima protesta de la ciutadania, cal més que mai restar ferms i no cedir. Ni als tribunals ni al carrer.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM