S'admet a tràmit la querella contra els Mossos d'Esquadra que van agredir a manifestants durant l'Efecte Can Vies

S'admet a tràmit la querella contra els Mossos d'Esquadra que van agredir a manifestants durant l'Efecte Can Vies

S’admet a tràmit la querella  contra els Mossos d’Esquadra que varen entrar en un portal  de la Plaça de Sants el passat 27 de maig entorn a les mobilitzacions de rebuig del desallotjament de Can Vies.

 

Després que el dia anterior l’ Ajuntament de Barcelona decidís desallotjar el centre social, centenars de persones sortiren al carrer mostrant el seu suport a Can Vies i exigint a l’Ajuntament que retornés l’espai alliberat al barri de Sants.
El passat 27 de maig diverses persones que es refugiaren de la violència policial, en un portal de la Plaça de Sants, resultaren ferides després de l’actuació realitzada pels Mossos d’Esquadra.

En el marc del legítim dret de manifestació i d’expressió política, el Departament d’Interior, amb un intent d’aturar les mostres de solidaritat amb Can Vies, militaritzà el barri, amb un desplegament dels Mossos d’Esquadra desproporcionat i clarament provocatius davant el reclam popular de retornar un dels espais més vius i combatius del barri al barri.

Els antiavalots fent ús de les seves habituals pràctiques abusives i d’impunitat, sense anar identificats amb el número de TIP,  tal i com els exigeix la normativa, entraren a un portal a on hi havia diverses persones refugiant-se  de la violència policial, i sense mediar paraula, van colpejar a totes les persones que eren al portal, i un cop colpejats els varen obligar a sortir del portal, negant fins i tot l’assistència mèdica a dues militants de l’Esquerra Independentista que estaven sagnant per culpa dels cops dels cops de porra que els Mossos d’Esquadra els hi havien causat.

El balanç d’aquella actuació fou que totes les persones tinguessin contusions, i que les dues militants de l’Esquerra Independentista se’ls hagués de suturar les ferides amb 5 grapes al cap, i tres punts de sutura a l’orella respectivament.
Des d’Alerta Solidària vam impulsar una querella contra la impunitat i contra l’abús policial, que finalment ha estat admesa.

Ara més que mai, cap agressió sense resposta!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM