Condemnats a 8 mesos de presó per anar a una Vaga General

Condemnats a 8 mesos de presó per anar a una Vaga General

El Jutjat d’Instrucció n. 4 de Palma ha condemnat a 8 mesos de presó i 240€ de pena multa els vaguistes Marcel Pich i Robert Abela per delictes d’atemptat a l’autoritat i lesions, i els ha absolt del delicte de desordres públics.

Els fets es remonten a la vaga general del 14N del 2012, quan en plena mobilització contra les retallades socials i de les treballadores, el piquet informatiu format per més de 600 persones es dirigia cap a la plaça Espanya. Fou allà quan els agents de la policia espanyola formaren un cordó i començaren a increpar a les manifestants, arribant a utilitzar la força i detenint als dos activistes.

En el judici, qualificat com una farsa pels advocats, es va poder veure com els testimonis policials tenien totalment pactades les declaracions i com en multitud d’ocasions incorrien en incoherències entre ells. Tot i això, a la sentència, el jutge els dóna veracitat i fa una versió dels fets perquè aquestes puguin encaixar a la perfecció amb la justificació de la condemna.

Des d’Alerta Solidària volem manifestar el nostre suport als activistes i deixar clar, una vegada més, que cap sentència ens atemorirà per continuar lluitant pels drets socials que dia rere dia defensam.

 

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM