Sentència del nou judici pel "Pla Caufec": absolts!

Sentència del nou judici pel "Pla Caufec": absolts!

 

Reproduïm la nota emesa pel grup de suport als encausats en aquest darrer judici, que no pas l’últim, de la coneguda batalla social contra l’especulació “pla Caufec”:


Absolució pels encausats d’Esplugues en defensa de Collserola

El jutge titular del Penal número 27 de Barcelona absol a tots els encausats d’Esplugues per manifestar-se fa 7 anys en defensa de Collserola. El jutge sentencia: “No ha quedado acreditado que ninguno de los acusados participara en ninguna de las agresiones a agentes, actos vandálicos, altercados y desobediencias que se describen […] si bien es verdad que algunos de los funcionarios policiales han señalado durante sus declaraciones a alguno de los acusados como los autores de algunes de tales acciones, la certeza y fiabilidad de tales identificaciones ha de ser seriamente puesta en duda”.

7 anys han hagut de passar per a que un jutge doni la raó als veïns d’Esplugues oposats al megaprojecte urbanístic pla Caufec que sempre han declarat que varen ser escollits a dit per ser gent coneguda i activa al teixit associatiu espluguí. 7 anys d’incertesa i angoixa provocades per un atestat policial digne de premis literaris que en 3 dies de judici s’ha ensorrat fruit de les contradiccions i incoherències dels diferents Mossos d’Esquadra que han testificat.

La rebaixa de petició de penes de l’acusació al final del judici ja era una bona senyal i el jutge ha decantat la balança cap a la presumpció d’innocència en comptes de cap a la presumpció de veracitat dels agents policials. Res ha pogut fer la bel•ligerància de Maria Pilar Cabré i Coll, advocada de la Generalitat que no va voler ni tan sols concertar una condemna rebaixada, per mantenir unes acusacions que tots els partits polítics de l’ajuntament d’Esplugues han declarat per unanimitat desproporcionades.

Els acusats d’atemptat a l’autoritat esperen ara que els tornin els diners que un dia van haver de dipositar a jutjats en concepte de fiança per les indemnitzacions als Mossos suposadament lesionats.

Judici polític
El col•lectiu de suport als encausats Ni Muts ni a la Gàbia afirma que la pressió popular i la campanya al carrer són les que han aconseguit aquesta absolució i recorda que encara queda un altre judici on 5 dels absolts tornaran a seure a la banqueta dels acusats juntament amb 3 persones més. Fiscalia demana en aquest cas fins a 3 anys de presó per 3 d’ells i 1 any i mig per la resta pels delictes de desordres públics i atemptat a l’autoritat i reclama indemnitzacions de milers d’euros.

Segons Ni Muts ni a la Gàbia, l’absolució demostra que les acusacions tenien una motivació clarament política doncs respecte la participació dels acusats a la manifestació d’octubre de 2007 el mateix jutge afirma: “Los concretos hechos que han resultado acreditados en relación a cada uno de los acusados carecen de relevancia penalmente típica por lo que procede dictar una sentencia absolutòria a su favor con todos los pronunciamientos favorables”.
Ni Muts ni a la Gàbia insisteix en la naturalesa política del conflicte i esgotarà totes les vies polítiques abans de l’inici del judici que encara no té data i on està implicat de ple el govern d’Esplugues i la seva policia local.

Telèfon Premsa:  615 54 30 27
info@nimutsnialagabia.org
http://nimutsnialagabia.org
facebook.com/nimuts.nialagabia
twitter: @NiMutsNiGabia

twitter: @NiMutsNiGabia

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM