Alerta Solidària i el Grup de Suport davant les noticies aparegudes avui respecte als fets ocorreguts en "L'assemblea oberta en suport de les Repúbliques Populars del Donbass" el passat 11 d'octubre a Gracia

Alerta Solidària i el Grup de Suport davant les noticies aparegudes avui respecte als fets ocorreguts en "L'assemblea oberta en suport de les Repúbliques Populars del Donbass" el passat 11 d'octubre a Gracia

El passat 11 d’octubre l’Assemblea de Suport als i a les Antifeixistes d’Ucraïna va convocar un acte en favor de les Repúbliques del Donbass a l’Ateneu la Torna de la Vila de Gràcia. A l’acte van presentar-s’hi prop d’una vintena de persones amb simbologia contrària al grup de suport i actitud provocativa. Finalment, després de vàries provocacions, l’organització va expulsar a aquest grup de l’acte i fora van seguir protestant i molestant a les persones assistents a l’acte. Malgrat la insistència en què marxessin, aquests es van negar i van seguir provocant fins que van passar a les empentes. A partir d’aquí es va iniciar una baralla que va acabar amb un dels provocadors ferit greu. Per aquests fets, han estat imputades tres persones vinculades als moviments socials barcelonins, una d’elles actualment en presó preventiva per aquests fets.

Pel altra banda, arran de la publicació de la notícia amb un vídeo a diversos mitjans, des d’Alerta Solidària constatem el següent: 

– Que el vídeo que es publica en els mitjans està retallat interessadament ometent les actituds provocatives per part del grup de provocadores, unes accions clarament premeditades, i que van anar seguides d’empentes i provocacions que acabaren generant la baralla. 

– Que el vídeo ha estat filtrat de forma interessada en una fase no pública de la instrucció amb clar interès de criminalitzar als imputats.

 – Que hi ha una vinculació completament interessada amb d’altres fets pels quals la persona empresonada encara no ha estat imputada ja que cap jutjat s’ha pronunciat en aquest sentit. 

Alhora, des d’Alerta Solidària volem constatar el biaix informatiu respecte la situació al Donbass i les provocacions i pressions que en diverses ocasions han patit els grups de suport en favor d’aquesta causa que s’han creat arreu del nostre territori i de l’Estat Espanyol.
Finalment volem mostrar el nostre suport a les tres persones represaliades per aquests fets. La solidaritat internacional no és cap delicte, defensar-se d’agressions i provocacions feixistes tampoc!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM