Jutjada la web de delació de la Generalitat de Catalunya; en cas de culpabilitat se n'impossibilitaria un ús futur

Jutjada la web de delació de la Generalitat de Catalunya; en cas de culpabilitat se n'impossibilitaria un ús futur

Avui al matí ha estat vist per sentència el judici contra la coneguda “web de delació ciutadana de Felip Puig” que va promoure aquest últim com a responsable de la Conselleria d’Interior de la Generalitat Catalana poques setmanes després de les mobilitzacions del 29M de 2012 en motiu de la vaga general.

 

A instàncies d’Alerta Solidària i de la Coordinadora Obrera Sindical i a través d’una de les persones de les que sortien a les imatges de la web de delació, es va iniciar un procés judicial de denúncia d’una pàgina que més enllà de la suposada utilitat policial, pretenia atemorir i escarmentar qualsevol tipus de dicidència per aturar les mobilitzacions socials.

 

Després de varis intents de celebrar el judici i que acabés suspenent-se a proposta de la Generalitat, finalment avui s’ha pogut celebrar. L’advocat Benet Salellas, i el militant de la COS que va presentar la denúncia, en Roger, han deixat en evidència per enèssima vegada l’atropellament als drets fonamentals que la publicació d’aquesta pàgina va suposar. Un pàgina amb un clar objectiu: retallar llibertats i retallar-les a través de la persecució i escarni polític de totes aquelles que es mobilitzen en defensa dels drets socials.

 

La demanda concreta, es fonamentava en la vulneració al dret a la intimitat, a l’honor i a la pròpia imatge que aquesta pàgina va vulnerar a totes les persones a les que va exhibir sense cap tipus de tutela jurídica i atropellant qualsevol dret fonamental. Una demanda civil que en cas de victòria popular impedirà que l’Administració pugui tornar a fer ús d’una eina repressiva d’aquest tipus en un futur. Alhora, també s’ha demanat que s’indemnitzi el sindicalista amb 6.000 euros aixi com que la Generalitat publiqui la sentència amb la mateixa rellevància i notorietat que es va difondre el web de delacions i que es contracti un anunci amb la sentència als quatre diaris amb més difusió a Catalunya.

 

L’advocat defensor de la Generalitat, així com la pròpia fiscalia, han fet pinya en tot moment per tal d’impedir que la demanda prosperés i menyspreant en tot moment els drets del demandant i per tant de totes les persones que van ser exposades en aquesta pàgina així com de totes les persones i col·lectius que es mobilitzen en defensa dels seus drets i que han patit i pateixen aquella màxima de “l’anar més enllà de la llei” que va fer famosa l’ara conseller d’economia i empresa Felip Puig.

 

A l’espera de sentència ja podem celebrar que els hem posat contra les cordes, de nou, com ja vam fer donant la cara just després de la publicació de la pàgina en una roda de premsa pública a Plaça Catalunya en la que no només denunciàvem la pàgina de delació sinó que encoratjàvem a tothom a seguir lluitant.

 

A l’espera de sentència judicial la sentència popular és clara: culpables!

Culpables de retallar-nos els drets i d’intentar impedir qualsevol tipus de protesta!

Absolució vaguistes del 14N, 29M i totes les mobilitzacions populars! Els tornarem tots i cada un dels cops que rebem!

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM