Vist per sentència el cas dels dos vaguistes de Palma

Vist per sentència el cas dels dos vaguistes de Palma

El passat dijous 6 de novembre dos vaguistes, del moviment anticapitalista, foren jutjats a Palma.

Acusats dels delictes de desordres públics, lesions i atemptat a l’autoritat, els dos vaguistes es presentaren al judici envoltats d’un centenar de companyes que s’havien concentrat a la porta dels jutjats per donar-los tot el seu suport.

El desenvolupament del judici començà amb les declaracions dels activistes. Aquests explicaren el que passà durant la jornada de vaga general del 14 de Novembre de 2012, i deixaren clar que la seva detenció fou motivada pel seu conegut activisme. Així ho reconeixia un dels caps dels agents de l’UIP de la policia espanyola, el qual digué que coneixia a Robert Abela per altres mobilitzacions de caire anticapitalista.

Durant el torn dels testimonis, els agents de la policia espanyola incorriren en múltiples contradiccions entre ells i deixaren veure com les declaracions havien estat preparades amb anterioritat. Així mateix, els testimonis aportats per la defensa deixaren clar que el paper dels vaguistes, durant la vaga, fou de normalitat i que en cap cas provocaren als agents per que es motivés a detenir-los.

El judici finalitza amb les conclusions. La fiscalia continuà demanant 4 anys de presó pels vaguistes. Així mateix, els advocats de la defensa, digueren que aquest judici era una farsa per atemorir a les persones com ells, disposades a sortir al carrer a defensar els nostres drets com a treballadores, i demanaren l’absolució dels activistes.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM