La fiscalia imputa càrrecs a l’independentista antimonàrquic mentre demana l’absolució dels mossos que el van agredir

La fiscalia imputa càrrecs a l’independentista antimonàrquic mentre demana l’absolució dels mossos que el van agredir

 

La CUP Girona ha mostrat la solidaritat amb l’acusat i ha reclamat que es posi fi a la repressió contra les mobilitzacions antimonàrquiques de la ciutat

 

Publicat a Llibertat.cat

Aquest matí ha declarat com a imputat un manifestant antimonàrquic que fou lesionat pels Mossos d’Esquadra durant una de les visites que Felip de Borbó va fer a Girona el 2013. La CUP ha mostrat la seva solidaritat amb l’acusat, i ha reclamat l’arxivament del cas. La formació ha lamentat, de nou, que “els desplegaments de la Brigada Mòbil dels Mossos en les visites de la família reial són desproporcionats, agressius, coarten la llibertat de manifestació i sempre acaben a cops”.


Així, la CUP ha criticat l’actitud dels Mossos i del Departament d’Interior, per la repressió violenta i la persecució judicial que han aplicat en les mobilitzacions antimonàrquiques dels darrers anys a Girona, i ha tornat a denunciar l’existència de fitxers policials il·legals que utilitzen els Mossos per identificar activistes. Cal recordar que, com en d’altres ocasions, l’acusat no va ser identificat per part dels agents en cap moment durant la manifestació.


El judici d’aquest matí a Girona ha quedat vist per sentència. La fiscalia demana l’absolució dels quatre mossos imputats, i una multa per la persona que va rebre un cop de porra a l’ull per part dels agents.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM