3 d'octubre judici pel desallotjament de l'Ateneu Popular l'Escletxa

3 d'octubre judici pel desallotjament de l'Ateneu Popular l'Escletxa

El proper 3 de desembre a jutjats de Sabadell es realitzarà el judici contra l’Ateneu Popular l’Escletxa. Arran Sabadell convoca a solidaritzar-se amb l’espai a partir de les 11 del matí. Tot seguit us fem arribar el comunicat de suport a l’espai:

Comunicat d’Arran Sabadell

El 24 de novembre de 2007, l’Assemblea de Joves de Sabadell i l’Assemblea d’Okupes de Sabadell ocuparen un habitatge que havia estat quinze anys en desús, sense vida i que renaixé per convertir-se en “l’Escletxa”.
L’Ateneu Popular l’Escletxa és un projecte que sorgí de la necessitat de transformar una ciutat morta; amb el ple convenciment de que alimentar-la de vida no només era una possibilitat real sinó una responsabilitat fonamental que teníem -i tenim-  com a joves. Així, el seu alliberament representà la creació d’un espai viu, on el debat i la organització d’aquelles primeres joves transcendia de les quatre parets que l’envoltaven tota vegada que tenia capacitat per intervenir en la realitat de la ciutat. Amb el temps, l’activitat d’aquest local també ha estat la d’omplir un buit indestriable a la nostra lamentable ciutat de consumidors que és: la manca d’infraestructures i espais gestionats i pensats per a les joves; on aquestes es puguin desenvolupar humanament, sobre la base del respecte, la igualtat plena entre persones i l’aprenentatge mutu.
Al llarg d’aquests anys, l’ateneu ha patit successius atacs per part de la màfia immobiliària de l’administració corrupta dels Bustos. Ells insistien en allunyar-nos del projecte mitjançant repressió policial i institucional que sistemàticament anava dirigida contra aquelles qui intentàvem -i intentem- desobeir un sistema antipersona. Vam rebre denúncies i judicis, enderrocaments il·legals que han posat en perill la vida de les nostres companyes, atacs neonazis -ja sabem que la ultradreta acaba servint fidelment al capital fora de la legalitat-, però nosaltres hem seguit.
Aquelles primeres joves que decidirem prendre l’edifici dèiem “tenim dret a recuperar els edificis buits de les mans – o les urpes! – d’aquells que només els volen per especular i enriquir-se a costa dels demés i tenim dret a fer d’aquesta acció una eina política”. Ho advertíem el 2007, quan es comprava la ceguesa i el conformisme de la classe treballadora del nostre país venent prosperitat i riquesa per a tothom. Nosaltres anunciàvem que era una farsa, que vivíem en un sistema econòmic que engreixava la butxaca d’uns pocs desposseint a una gran majoria; que era capaç de fer negoci amb tot el què ens pertany: educació, sanitat, habitatge, etc. I teníem raó, per això decidirem seguir.
L’enfermetat que ahir recorria el nostre país avui accentua els seus símptomes: atur, condicions laborals exponencialment precàries, problemàtiques habitacionals, corrupció tolerada a les institucions, entre altres. Així, projectes com l’Ateneu Popular Escletxa ara prenen més sentit que mai, simbolitzen part de l’antídot natural al sistema malalt que vivim. Són espais que ens obren les portes al qüestionament crític i el trencament estricte amb un model econòmic, social i polític devastador. Un llarg procés que va de la mà de la construcció d’un nou món i que de ben segur començarà esquinçant la seva font d’alimentació, la propietat privada.
Davant del saqueig legal al que ens condemnen, el crit d’agonia de les que no podem més és una melodia que ja sona als carrers, ja sigui en una vaga o en una ocupació de la PAH. Una melodia que sempre és silenciada. Veiem els darrers mesos la ofensiva a diversos espais referents com Can Vies, el Casal de Gràcia o La Resposta. En aquest escenari, se’ns anuncia que el dret a disposar d’aquest espai serà en mans d’un jutge i que aquest es celebrarà el 3 d’octubre del 2014. Però aquest dret no els donarà la seva llei, sinó la legitimitat per seguir construint una ciutat que estigui a les mans del poble treballador català. I per això desobeirem, a totes i cada una de les lleis que ens expropiïn el nostre dret a una vida digne. Amb tota la força, seguirem i els prometem que a Sabadell hi haurà 1, 10, 1000 escletxes fins arribar a la victòria.
Arran Sabadell Creu Alta-Nord
Arran Sabadell Centre-Sud

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM