Les claus de la desobediència civil – nou llibre d'Alerta Solidària

Les claus de la desobediència civil – nou llibre d'Alerta Solidària

 

Les prohibicions i les amenaces de l’Estat, ja sigui contra el minvat autogovern del Principat de Catalunya, contra la nostra cultura i llengua o contra els drets fonamentals de la classe treballadora d’arreu dels Països Catalans, ens obren un futur immediat ple d’incerteses.

 

 

Mirant al passat veiem una història farcida de resistències i xarxes solidàries que ens han fet perviure com a poble. Malgrat la duresa de la repressió extrema, i malgrat les nombroses derrotes, afirmem que “som i serem” en tant que en hem lluitat, lluitem i lluitarem.

 

Presentem aquest treball, amb Tigre de Paper Edicions, per aprofundir en l’anàlisi i coneixement de l’eina clau a qui tothom apel·la però sovint sense saber què és i com funciona. Estudiem la desobediència civil des de perspectives diferents. El seu encaix en l’ordenament jurídic. La seva interrelació amb la pràctica dissident dels moviments socials. Els fruits que ens ha donat. I encarant els reptes immediats, els consells bàsics per dur-la a la pràctica de manera massiva, necessàriament organitzada i amb una estratègia clara. Recordem exemples recents i antics. I retem un nou homenatge als qui ens han llegat l’orgull i la dignitat de ser el què som tot proclamant que el futur de llibertat o de submissió dependrà només de nosaltres.

 

Tens a les mans els arguments per a la desobediència civil. I consells per dur-la a terme. Una eina més per desobeir. Una crida a actuar. Ara, aquí, nosaltres. Som-hi!

 

Dedicat al referent, mestre, company i amic Lluís Maria Xirinacs.

 

Amb la col·laboració imprescindible d’Eva Serra, Esther Sancho, Benet Salellas, Ramon Piqué, Maria Ferrer. Amb la il·lustració d’en Marc Peris “Soma”.


Per més informació: alerta@alerta.cat i a l’editorial Tigre de Paper: info@tigredepaper.cat


Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM