Absolt un altre veí del Clot pels incidents de Can Vies

Absolt un altre veí del Clot pels incidents de Can Vies

 

En aquest cas la repressió es produí fora del barri de Sants. Quan l’espurna encenia altres barris i la Guàrdia Urbana actuava a les palpentes intentant aturar el que era un clam solidari i popular amb Can Vies.


Fou al Clot, davant de l’Ajuntament del Districte de Sant Martí quan agents de la policia de Barcelona van retenir i identificar un grup de veïns que havien respost la crida solidària amb el Centre Social de Sants. Un munt de pintades, cartells i pancartes havien aparegut al barri i els agents no se’ls va ocórrer cap altra genialitat que triar a dit un dels retinguts i, davant de tots, amenaçar-lo amb ser imputat per les pintades. Com finalment es produí.

 

Arribat el judici de faltes, el passat 10 de setembre, en Bernat, va negar haver estat l’autor dels suposats danys causats al barri i va recordar que hi havia molta gent, a més d’ell i els seus companys, que omplien els carrers aquelles nits.

 

La sentència ha reconegut la manca de proves i la feblesa dels testimonis policials i finalment ha absolt aquest veí del Clot. Amb ell, l’absolució recent del casteller, Sergi Rubia, o la d’un company d’Arran jutjat al juliol, van caient una a una les imputacions sorgides de l’actuació policial sense sentit abraonada per les instàncies polítiques de la ciutat que maldaven per aturar fos com fos la protesta popular.


Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM