Arxiven la denúncia d’Interior contra un manifestant antimonàrquic gironí per atemptat a l’autoritat

Arxiven la denúncia d’Interior contra un manifestant antimonàrquic gironí per atemptat a l’autoritat

 

La CUP  de Girona i Alerta Solidària celebren la decisió, però critiquen que també s’hagin arxivat les denúncies contra els mossos autors d’unes càrregues policials que van provocar sis ferits


El Jutjat d’Instrucció n. 1 de Girona ha decidit arxivar el cas del militant de la CUP acusat d’atemptat contra l’autoritat per la seva participació en les mobilitzacions contra la visita de Felip de Borbó a la ciutat el passat 2013. En la interlocutòria, el jutge conclou que no hi ha prou motius per acusar l’imputat “com a autor, còmplice o encobridor” dels fets, i per això decideix arxivar la denuncia del Departament d’Interior contra el manifestant.

 

L’organització antirepressiva Alerta Solidària i la CUP de Girona han celebrat la decisió, que segons el seu parer “desacredita l’intent del Departament d’Interior de criminalitzar i penalitzar el dret de manifestació”. Cal recordar que l’acusat és una de les persones van patir contusions per les càrregues dels mossos durant la mobilització, cosa que la CUP va titllar “d’operació per netejar la cara als mossos i intentar convertir la víctima en botxí”.

 

En la mateixa interlocutòria el jutge també ha decidit arxivar les denuncies que diversos manifestants, entre d’altres el mateix imputat, havien interposat contra els agents dels mossos que van practicar les càrregues. Les dues organitzacions han lamentat un cop més aquesta decisió, i han reclamat que es posi fi a la impunitat que envolta el cos dels mossos d’esquadra en els casos de violència policial.

 

Igualment, la CUP i Alerta Solidària han tornat a denunciar l’existència de fitxers polítics il·legals, que recullen dades personals relatives a l’afiliació ideològica i les pràctiques polítiques de determinats ciutadans. L’ús d’aquests fitxers s’ha tornat a palesar pel fet que l’acusat per aquest cas fos imputat sense ser identificat per part dels agents, ni durant la concentració ni amb posterioritat.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM