Manifest davant el judici del proper 2 d’octubre a l’Audiència Nacional

Manifest davant el judici del proper 2 d’octubre a l’Audiència Nacional

 

ELS FETS 

El matí del passat 11 de setembre de 2013 les organitzacions de l’esquerra independentista del Maresme (COS, CUP i Arran) van fer una manifestació pels carrers de Mataró amb el lema “Independència per canviar-ho tot”. 

Durant el transcurs de la manifestació uns joves van desplegar un llençol gegant amb la imatge del Rei d’Espanya i li varen calar foc. 

L’acció va ser fotografiada per agents de paisà dels Mossos d’Esquadra, que van identificar aleatòriament a dos joves: en Guifré i en Jordi. Poc després, la fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola va obrir diligències per un delicte d’injúries a la Corona.

 



ACUSACIÓ: INJÚRIES A LA CORONA 

El judici se celebrarà el 2 d’octubre de 2014 a Madrid. Poden ser condemnats a pagar 10.800 euros (21.600 euros entre tots dos) als quals se sumen els 14.000 euros de fiança compartida que no van abonar al·legant que no tenen feina i que són estudiants. Si no paguen, seran condemnats a 6 mesos de presó. 

 

CREMAR UNA IMATGE DEL REI, DELICTE O PROTESTA LEGÍTIMA? 

El Regne d’Espanya és un estat imperialista i classista que criminalitza la dissidència i imposa un marc normatiu (Constitució espanyola 1978) cada cop més restrictiu. Nega qualsevol llei que no sigui la seva llei, limita la crítica i el dret de protesta i aplica una repressió implacable contra les persones desafectes. 

Protestar i desobeir les lleis espanyoles no va contra la democràcia, ans al contrari, referma el progrés social i la pròpia democràcia. 

Per a combatre la crisi econòmica, les retallades de drets socials i laborals o la involució de drets democràtics i llibertats nacionals, cal desbordar la legalitat existent. 

El Rei d’Espanya és el Cap de l’Estat i de les Forces Armades, i el màxim símbol de la unitat espanyola. Està blindat legalment, no és responsable i és intocable. Representa una institució antidemocràtica: la Corona, que mai ha estat votada i va ser col·locada de la mà del Dictador Francisco Franco. La família reial espanyola s’ha enriquit mitjançant els tractes de favor i la corrupció. 

Segons la legalitat espanyola, cremar una imatge del Rei d’Espanya és un delicte. 

En canvi, si Espanya fos un sistema democràtic de debò, hauria d’emparar les expressions de crítica i de protesta, perquè en democràcia les opinions polítiques mai poden constituir un delicte. 

 

GUIFRÉ I JORDI, NO ESTEU SOLS! 

En Guifré i en Jordi són dos joves estudiants que militen a l’esquerra independentista i estan molt implicats en el teixit associatiu del Maresme. Han estat citats a judici a l’Audiència Nacional, a Madrid, el 2 d’octubre de 2014, acusats d’injuriar la Corona espanyola. 

En Jordi no va participar directament en l’acció, però va ser identificat fotogràficament per la policia i imputat com a presumpte autor de la crema. En Guifré, en canvi, ha assumit la seva participació en l’acció, emmarcada en el rebuig a la Corona espanyola i en la defensa d’una República Independent dels Països Catalans. 

 

NO TENIM REI, NI EN VOLEM! 

El judici contra en Guifré i en Jordi forma part de l’estratègia repressiva de l’Estat espanyol contra el referèndum del 9N i el procés independentista català. És un judici polític, que pretén arraconar i criminalitzar l’independentisme d’esquerres i combatiu, per facilitar una sortida pactada entre les oligarquies. 

Nosaltres abjurem de qualsevol compromís i submissió amb el Regne d’Espanya, i ens comprometem a defensar a totes aquelles persones que lluiten per la independència i el socialisme.

 

Per sumar-vos al manifest cliqueu aquí!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM