Als jutjats la defensa del dret a la interrupció voluntària de l’embaràs

Als jutjats la defensa del dret a la interrupció voluntària de l’embaràs

 

Avui, dia 15 de setembre, cinc activistes feministes han anat a declarar als jutjats de Girona inculpades arran d’una acció en defensa del dret a l’avortament a la Parròquia de Sant Pere, el passat 9 de febrer. Aquest protesta s’emmarcava en una campanya duta a terme arreu dels Països Catalans on es reclamava el dret a l’avortament i es denunciaven les complicitats entre l’Església Catòlica i el govern espanyol.


A les 10h del matí, hi havia convocada una concentració de suport amb les encausades davant els jutjats de Girona. Una cinquantena de solidàries, han recolzat a les seves companyes amb aplaudiments i pancartes sota lemes com “El meu cos, la meva decisió” o “Les vostres coaccions són símptomes de la vostra por”.

 

Aquesta última consigna, de fet, anava dirigida a Convergència i Unió, partit que governa a l’Ajuntament de Banyoles, i més especialment al segon tinent d’alcalde Lluís Costabella. Aquest regidor, que gestiona l’àrea de seguretat, és el responsable de la identificació de quatre de les encausades sense ni tan sols ser a la parròquia aquell dia.

 

Aquestes inculpades, justament, són les que han negat, durant les declaracions, ser presents a la protesta. Només una de les persones citades a declarar ha reconegut la seva participació en els fets i ha descrit el caràcter simbòlic d’una acció sense incidents. Per tot això, l’advocat Benet Salellas demana l’arxivació del cas.

 

Des d’Arran i Les Heretges, entenem que aquest fet només es pot interpretar com una estratègia política del govern de CiU per intentar atemorir la creixent dissidència política que es viu a Banyoles.

 

A més, davant la possible retirada de la contrareforma, volem destacar l’efectivitat de la resposta combativa i desobedient generada pel moviment feminista durant els últims mesos. Ara més que mai, s’ha demostrat que l’autoorganització i la mobilització popular són totalment imprescindibles.

 

Vegeu aquí un vídeo de l’acció de protesta:

https://alerta.cat/index.php/videos/30-videos/1539-banyoles-per-lavortament-lliure-i-gratuit

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM