Prohibida la prohibició d’assistir a manifestacions

Prohibida la prohibició d’assistir a manifestacions

 

Alerta Solidària expressa la seva satisfacció per un gest inusual en la justícia espanyola. Reconèixer que si no és per l’acció d’advocats i advocades geloses dels drets civils el sistema judicial passa com una piconadora sobre les nostres llibertats més elementals.


Així ho vàrem denunciar amb les primeres mesures aplicades contra detinguts en la vaga general del 29M del 2012. Posàvem el crit el cel, i el recurs als jutjats, pel que resultava una clara extralimitació del sistema judicial. Llavors, en vistes a impedir l’accés a les mobilitzacions del 1r de Maig, pressuposant la culpabilitat i futures reincidències d’algunes de les persones detingudes, el jutjat d’instrucció que atengué les diligències dels Mossos accedia a la seva pressió i de retruc les del ex-Conseller d’Interior Felip Puig. Prohibia el dret de reunió i manifestació dels detinguts. Semblava increïble però era ben cert.

 

I així s’ha anat reproduint a criteris variables segons els jutjats que atenien les persones detingudes pels Mossos d’Esquadra en les manifestacions ocorregudes des de llavors.

 

Finalment, amb 7 nous casos, sorgits de les detencions pel desallotjament frustrat de Can Vies, l’Audiència Provincial de Barcelona reconeix la raó dels serveis jurídics dels moviments socials i d’Alerta Solidària.

 

“Mesura de que de ser aprovada per llei tindria severs problemes d’encaix constitucional”. I més: “tal privació constitueix un preocupant indici d’un context d’anormalitat democràtica”.

 

Per contra, i malgrat els nombrosos escandols de corrupció que taquen la imatge del Conseller Felip Puig, aquest no ha estat apartat per cap tribunal de les seves funcions públiques. Així com ell exigia, i com va declarar que anirien al límit de la llei “i més enllà” en la lluita contra la dissidència política, podria tocar-li a ell ara, sense haver estat encara condemnat, hauria de ser apartat preventivament de tot càrrec públic. Però bé, com sabem que això no passarà, sabem també que ni amb amenaces com les seves ni amb els abusos judicials i policials que patim no s’acaben les nostres energies per sortir al carrer a exigir justícia i llibertat.

 

Alerta Solidària

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM