Comunicat pel desallotjament i dues detencions a Sabadell el dia 29 de juliol

Comunicat pel desallotjament i dues detencions a Sabadell el dia 29 de juliol

 

El dimarts 29 de juliol, es va fer pública l’okupació d’un habitatge abandonat feia anys per part de joves vinculades a les assembles d’ARRAN de Sabadell. Era l’H.A Sankara. L’espai havia estat alliberat la matinada del dissabte 26 i es feia públic dies després per tal d’evitar desallotjaments express.

Aquesta okupació era reivindicada en el marc de la campanya nacional “Només Lluitant Tenim Futur; AQUÍ i ARA Construïm Alternatives”.


Si nosaltres no construïm alternatives i lluitem pel nostre futur, ningú no ho farà. La taxa d’emancipació juvenil cau imparable; situant-se en el 25,4%. Entre tant, els habitatges buits, mercaderies no rendibles al mercat capitalista, no deixen d’augmentar; més d’un milió als Països Catalans (13,5% dels habitatges construïts), més de 9.000 a Sabadell. Aquestes dades són prova irrefutable que aquest sistema es regeix per les necessitats del mercat i no pel de les persones; i les joves en som un subjecte fortament perjudicat.


Front aquesta situació injusta i insostenible, quan l’administració i fins i tot gran part de les esquerres obliden per complet la lluita pels drets fonamental del jovent, tan sols ens queda al jovent dels Països Catalans organitzar-nos i lluitar.

El que és excepcionalment injust és que, quan intentem posar pobres remeis a la nostra precarietat, el govern no tan sols ens ignora sinó que ens persegueix i reprimeix durament.

 

Passaven les 12.00h del matí de dimarts quan companyes eren concentrades davant de l’edifici abandonat i van aparèixer els Mossos d’Esquadra i van començar a efectuar identificacions. Poc després va arribar un vehicle d’una constructora cridada pels Mossos d’Esquadra i el propietari de l’immoble abandonat. Sobre les 13.00h, els Mossos d’Esquadra van decidir procedir a desallotjar les nostres companyes i detenir-les. Per a això, van entrar per casa d’una veïna a qui van insistir per accedir al seu immoble. Després d’esbotzar violentament la tàpia i de moments de tensió al carrer, les nostres dues companyes van ser detingudes i portades a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sabadell, on es van concentrar al llarg del dia desenes de solidàries. No van ser alliberades fins les 24.00h.


Així doncs, ARRAN Sabadell volem comunicar que:

* El desallotjament va ser il·legal; s’apel·la falsament a la condició de delicte flagrant. Les okupes duien tres dies a l’habitatge abandonat i els Mossos menteixen dient que les van trobar efectuant l’okupació.

Rebutgem profundament una actuació tan irregular dels Mossos d’Esquadra; il·legal, entrant pel pati de la veïna, esbotzant portes amb violència… Ens sembla profundament menyspreable aquesta conducta contra joves que tan sols intenten satisfer les seves necessitats més bàsiques. Aquesta actuació no fa res més que provar que aquest cos policial són el braç armat servil del poder.

* L’actitud dels Mossos d’Esquadra va ser profundament vergonyosa; al llarg de la jornada van mantenir actituds amenaçants, burlesques, van emetre insults –alguns d’ells masclistes-. A més, van arribar a amenaçar a solidàries concentrades davant la comissaria i l’advocada dels detinguts amb allargar el captiveri de les nostres companyes per coaccionar la pressió solidaria. Van arribar a interrompre el procés de declaració de les companyes amb aquesta finalitat, violant garanties democràtiques.

* Exigim la condemna del consistori local a aquesta actuació, el compromís per evitar lamentar situacions com aquestes en un futur i la urgent sensibilització amb la problemàtica juvenil de l’accés a l’habitatge; que passa per les mesures urgents com l’okupació.

* Exigim l’absolució de les nostres companyes dels càrrecs que se’ls imposen per lluitar pel dret del jovent a l’habitatge.

* Agraïm a les persones, col·lectius, nuclis d’organitzacions de l’Esquerra Independentista, a l’organització antirepressiva Alerta Solidaria que sempre hi és en els moments difícils, a l’advocada que ens acompanya i, en definitiva, a tothom qui es va solidaritzar amb nosaltres i la nostra lluita ahir.

* Seguirem en la lluita pel dret del jovent a l’habitatge de Sabadell i animem a totes les persones –joves o no- i col·lectius sensibilitzades a participar-ne activament.

* Avui, dijous 31 d’agost, les nostres companyes declaren a les 9.00h als Jutjats de Sabadell. Convoquem concentració de suport per deixar ben clar que en volem l’absolució i que seguirem lluitant pel dret del jovent a l’habitatge malgrat la repressió. Som força i estem preparades per vèncer!

 

Absolució okupes H.A Sankara.

Per cada desallotjament, una altra okupació. Perquè quan viure és un luxe, okupar és un dret.

Només lluitant tenim futur.

Aquí i ara construïm alternatives.


ARRAN Sabadell (Arran Sabadell Creu Alta-Nord / ARRAN Sabadell Centre-Sud)

Alerta Solidària

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM