L'Ajuntament de Sabadell contra 4 activistes pro dret a l'avortament

L'Ajuntament de Sabadell contra 4 activistes pro dret a l'avortament

 

El passat 8 de febrer les més de 30 entitats que conformen la Plataforma Vallès per l’avortament lliure i gratuït van convocar una manifestació a Sabadell amb la voluntat d’aturar la nova proposta de  llei  de l’avortament promoguda pel govern espanyol.

 

La marxa va aconseguir convocar més de 2000 persones que van fer sentir la seva veu pels carrers de Sabadell.  Malgrat que l’acte va transcórrer sense incidents, en desconvocar-se, més de 30 persones assistents van ser retingudes més d’una hora i, finalment, identificades pels Mossos d’Esquadra en una actuació policial del tot desmesurada.

 

Dies posteriors a l’incident, 4 persones van ser encausades per diverses faltes; dues per manifestació no comunicada, deslluïment i  una altra per desobediència

 

Avui (4 de juny) finalment s’ha celebrat el judici, la manca de fonaments per mantenir les acusacions ha fet que la fiscalia demanés l’absolució  per 3 de les persones processades, mentre que manté una petició de pena multa de 6 euros al dia durant 30 dies a l’acusada de desobediència. La sorpresa, però, ha estat el paper de l’Ajuntament de Sabadell que s’ha personat com a acusació particular, demanant una pena multa de 10 dies per a cadascun dels suposats danys, així com també 270 euros de responsabilitat pels costos de les reparacions.

 

Des de la plataforma Vallès per l’avortament lliure i gratuït considerem que l’actitud per part del consistori és del tot reprovable, tenint en compte que el gener passat va aprovar una moció on es comprometia a abordar i promoure les mesures per garantir l’accés a la salut sexual i reproductiva a la ciutat i rebutjava qualsevol reforma de llei d’avortament, demanant la derogació en cas que s’implantés.

 

Exigim al govern municipal, per coherència amb la moció acordada, la retirada immediata dels càrrecs imputats a les persones encausades i demanem que prengui les mesures necessàries per a evitar la repetició d’episodis repressius com els que hem hagut de patit arran de la mobilització.

 

Avortament lliure i gratuït!

Absolució encausades!

 

Plataforma Vallès Per l’Avortament Lliure i Gratuït, Som força  i Alerta Solidària

4 de Juny de 2014

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM