Sants en peu de guerra: els primers detinguts van sortint… molts altres van entrant.

Sants en peu de guerra: els primers detinguts van sortint… molts altres van entrant.

 

Passada la 4a nit seguida d’aldarulls arriba la primera convocatòria davant dels jutjats per donar suport als detinguts. Molts d’ells, els arrestats dilluns i dimarts, però també alguns del dimecres així com els detinguts a Palma, ja van quedar en llibertat. La majoria amb imputacions de danys, desordres i atemptat a l’autoritat. I per avui preveiem l’alliberament de la resta. Però ahir, de nou, 21 més. Tots a Sants. Tots en defensa de Can Vies. Malgrat el cansament, la pluja i l’estat policial, els incidents es van repetir i les corredisses no es van aturar fins a les dues de la matinada.

 

L’indignació veïnal i noves vies per desencallar el conflicte

Impossible dormir a Sants. Si no hi ha disturbis al teu carrer, tranquil, allà està l’inútil helicòpter (amb la seva enorme factura a cost de l’erari públic) per recordar-te que el barri està en flames. Des de Les Corts fins al Poble-sec arriba el so de l’aparell que sobrevola la ciutat incasable des de mitja tarda fins a la matinada. Soroll ja típic al barri que s’afegeix a la cridòria de manifestants, cassoles de veïns i veïnes i per acabar-ho d’adobar el canó de so dels mossos que, sumat al faust de l’helicòpter, encara ara ens preguntem per a què serveix.

 

Les detencions van ser practicades per nombrosos agents de paisà vestint les estètiques i modes que aquests dies tant agraden descriure als articulistes d’El Periódico o de La Vanguardia. Noves càrregues i detencions en l’interior de portals. Identificacions a dojo amb cop de porra a les cames preventiu. Sostracció de mòbils per part d’agents enmig d’identificacions, que no retornen al seus propietaris fins passada mitja hora. L’entrada en escena dels Grups Especials d’Intervenció i seguim, provocant, camí de la 5a nit de conflicte.

 

El Centre Social de Sants, l’associació de veïns i veïnes del barri, ha proposta un nou fil de diàleg entre les parts enfrontades. Amb condicions prèvies com aturar l’enderroc de Can Vies i permetre’n el retorn dels seus usuaris i usuàries. Caldrà veure la disposició real de l’ajuntament a escoltar les veus del carrer ara que aquests cremen i no només aquells amb interessos particulars que els aconsellaven, conscients dels disturbis que vindrien, desallotjar l’edifici passades les eleccions. Sabem que els que els importa és la galeria, la farsa. Quedar bé en la foto i garrotada a qui es mogui. De facto el desallotjament està aturat, pregunteu-li a l’excavadora, i per dissabte, hi hagi o no diàleg amb l’ajuntament piròman, la manifestació està convocada amb un lema que ho diu tot: #ReconstruïmCanVies Som-hi!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM