Sentència absolutòria pels incidents en la visita d’Ibarretxe a l’Autònoma

Sentència absolutòria pels incidents en la visita d’Ibarretxe a l’Autònoma

 

Ja finalitzat el procés judicial contra el militant de la UAB, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària volem anunciar i celebrar l’absolució del company acusat d’atemptat a l’autoritat.


Els fets als que es remetia el judici passaren durant el mes de novembre del 2010, quan un grup d’estudiants (molts d’ells militants del Sindicat) pretenien dur a terme una acció de protesta per la presència a la Universitat Autònoma de Barcelona de l’aleshores Lehendakari Juan José Ibarretxe. El lema de la protesta era Democràcia per Euskal Herria, i l’objectiu d’aquesta era protestar i fer visible el descontentament davant els darrers atacs viscuts per part de l’Estat espanyol i francès cap el poble basc amb el beneplàcit del govern del PNV.

 

Les estudiants protestants van entrar a la Sala d’Actes de l’UAB i allà van ser increpades i agredides per un petit grup de persones, que més tard es va conèixer que formaven part del dispositiu de seguretat organitzat per defensar l’exlehendakari: agents dels Mossos d’Esquadra i de l’Ertzainza de paisà i sense cap mena d’identificació visual possible.

 

Com hem defensat des que s’inicià el procediment judicial, tornem a remarcar que l’actuació policial va ser del tot irregular ja que el protocol legal d’actuació policial diu que els agents sempre s’han d’identificar ja sigui visualment o informant verbalment que aquests són agents de l’autoritat en el moment d’intervenir. La sentència demostra que no hi va haver identificació i que davant les provocacions físiques i verbals, els manifestants només es van defensar.

 

La sentència del judici del 9 de maig d’aquest any, al Jutjat Penal núm. 2 de Sabadell, demostra que un cop més que els cossos policials han tergiversat els fets i han mentit, que en cap cas el company jutjat pretenia agredir a un agent de l’autoritat, ni a ningú, sinó que s’estava manifestant i mostrant la seva solidaritat amb Euskal Herria.

 

Finalment, volem deixar constància que aquest cas ha sigut un nou intent de descrèdit de les forces policials cap a aquelles persones que només intenten exercir el seu dret de protesta i manifestació: la criminalització de la protesta i del Moviment Estudiantil.

 

Els casos de repressió i criminalització policial són constants i augmenten a mesura que les estudiants ens organitzem i fem passes cap a la construcció del sistema educatiu propi que els Països Catalans necessiten. Som conscients que on hi ha lluita, hi ha repressió, però no tolerarem acusacions infundades i injustificades a companyes. És per això que tot i l’absolució del delicte del que acusaven al company de la UAB, està condemnat a unes faltes que pretenem recórrer.

 

Les estudiants som força per passar a l’atac!

Seguirem combatent la injustícia!

 

Alerta Solidària

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM