3a nit de mobilitzacions per l'#EfecteCanVies amb 28 detinguts a Sants i 4 a Palma

3a nit de mobilitzacions per l'#EfecteCanVies amb 28 detinguts a Sants i 4 a Palma

 

Benvinguts al Districte de Sants. Els parla la policia. No poden manifestar-se. Marxin ara. Ja… Un, dos, tres… I els primers gasos lacrimògens. Benvinguts a la seva Barcelona. La que forgen dia a dia, sentència rere sentència. Premiant a uns (cas hotel Palau). Marginant a uns altres (jovent precari d’arreu dels Països Catalans).


L’esclat de concentracions, marxes, pintades, pancartes, i també alguna trencadissa des de Terrassa a Mataró han estat la prova que alguna cosa s’ha anat teixint al llarg de disset anys de Can Vies i més de molts altres centres socials autogestionats, Casals i Ateneus populars, moviments socials i Esquerra Independentista entre altres moviments polítics. S’ha gestat la solidaritat. El suport mutu. La consciència de saber que el poc i molt alhora que tenim és que ens tenim i ens devem a tots i a totes les nostres. Que quan en toquen a una, ens toquen a totes. I que el present de lluita és per al futur que hem de tornar a recuperar entre totes, al carrer i amb el treball diari per bastir alternatives a la misèria a la que ens condemnem.

 

D’aquí que hi haguessin 52 concentracions (una d’elles a Gamonal, a Castella, la resta arreu dels Països Catalans) i que moltes d’elles es convertissin en marxes pels carrers de barris, pobles i ciutats. Així com a la majoria de llocs les mobilitzacions van ser tranquil·les. En alguns llocs com Tarragona els mossos van buscar la tensió impedint el pas dels manifestants cap a la seu de Convergència. A València, la policia nacional va establir punts de control als voltats del punt de concentració per identificar a totes les que s’hi atansaven. Malgrat això, a la plaça de l’Ajuntament s’hi van reunir 300 persones. I el pitjor de tot, l’episodi incomprensible viscut a Palma, amb la interrupció d’una marxa pacífica a cops de porra, amb corredisses i amb la detenció de quatre persones. Dues d’elles encara a comissaria.

 

A les 4 detingudes mallorquines cal sumar les 28 que van ser-ho a la nit al barri de Sants. Disperses entre Badal, la Bordeta fins a Hostafrancs, les detencions van anar en degoteig al llarg de la 3a nit d’aldarulls que finalitzava quasi a les dues de la matinada. De nou ferits i càrregues en portals. Projectils de foam a dojo. Un d’ells que impactà i rebentà la cella d’un veí salvant-se per mil·límetres de convertir-se en el primer cas “Esther Quintana” d’aquestes bales. Vegeu nota d’Alerta pels fets de Mallorca clicant aquí.

 

I sí, és clar, la claca mediàtica, reproduint les mentides del regidor de Districte Jordi Martí i obviant els crits i cops de cassola del veïnat indignat i solidari amb Can Vies.

 

Entre els detinguts a Sants, 6 són membres de l’Esquerra Independentista, de l’organització juvenil Arran i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Amb ells i amb la resta de detinguts, Alera Solidària vol mostrar el nostre més ferm suport. Serem com sempre al costat dels qui han patit la repressió policial havent comés el delicte d’expressar la seva ràbia en uns carrers prèviament incendiats per TMB i l’Ajuntament de Barcelona.

 

Per als detinguts a Sants hi ha convocada una concentració solidària

a les 12 del migdia davant de la comissaria dels Mossos de Les Corts.

 

Per al vespre noves concentracions a Sants per fer sonar les cassoles contra la invasió policial del barri. I per dissabte, a les deu del matí, nova manifestació sota el lema “Reconstruïm Can Vies”.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM