Els encausats per la rebuda a Montoro a Vilanova i la Geltrú es presenten voluntàriament als jutjats

Els encausats per la rebuda a Montoro a Vilanova i la Geltrú es presenten voluntàriament als jutjats

 

Nou vilanovins encausats per la rebuda a l’acte del PP a Vilanova i la Geltrú del passat dimecres 21 de maig, s’han presentat voluntàriament davant el jutjat d’instrucció número 7 de la Vila per evitar noves detencions per part dels Mossos d’Esquadra.

 


Ho han fet a les 12 del matí, recolzats per un nombrós grup de veïns que volia mostrar la solidaritat amb aquests 9 vilanovins que van rebre amb protestes el Ministre d’Hisenda espanyol Cristóbal Montoro i la presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho. La protesta estava convocada per la PAH del Garraf, l’Assemblea pels Drets Socials del Garraf i el Casal Popular. Era el dimecres 21 i van assistir al barri marítim de Vilanova i la Geltrú per fer un acte de campanya de les eleccions europees.

 

Davant els crits contra les retallades, els desnonaments i els atacs a les classes populars, la reacció dels Mossos d’Esquadra i dels agents de la Guàrdia Urbana presents va ser carregar amb contundència contra els manifestants i realitzar una detenció, segons diuen els testimonis, “totalment arbitrària” i provocar tres ferits que van haver de ser atesos a un centre hospitalari.

 

D’aquests nou vilanovins encausats, 1 va ser el detingut després de les càrregues policials, 5 van ser identificats dues hores després de la concentració i altres 3 van ser identificats mitjançant l’ús de bases de dades polítiques i il·legals.

 

Segons ha dit l’advocat dels encausats, Eduardo Cáliz, “aquestes persones han vingut avui als jutjats per declarar voluntàriament davant el jutge que porta el cas” ja que, el que volen és evitar més detencions “injustes i no ajustades a dret”, després de que divendres de matinada fos detingut un menor d’edat dels que va ser identificat després de la concentració, una detenció que, denuncien, “va ser il·legal i vulnera el dret a la llibertat d’aquest ciutadà vilanoví”.

 

“Els Mossos d’Esquadra estan fent servir aquestes detencions fora del que està previst a la llei, i per això volem denunciar l’objectiu polític d’implantar la por entre els activistes socials i d’immobilització que intenten assolir amb aquesta estratègia fora de la llei”, ha denunciat Cáliz, rodejat dels encausats i de les persones que els volien mostrar suport davant els jutjats. Tots ells tenien un missatge molt clar: “hem vingut a donar la cara i a dir que hem perdut la por.”

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM