De nou als carrers de Sants: resposta popular i violència expressament descontrolada dels Mossos

De nou als carrers de Sants: resposta popular i violència expressament descontrolada dels Mossos

 

Una nova nit de violència va viure ahir el barri de Sants. La lògica i previsible reacció d’un barri combatiu que avui es desperta amb operaris i agents de Prosegur enderrocant i custodiant l’emblemàtic Can Vies.

 

Innombrables ferits per cops de porra generosament repartits entre aquells grups de persones que sumaven més de mitja dotzena. Cap permisivitat als veïns i veïnes que passejaven pel barri, des d’Hostafrancs fins a la Bordeta, des de Gran Via fins a Les Corts. El centre de Sants estava ple de manifestants i els Mossos tenien l’ordre de “netejar” els carrers de tot i tothom. A cop de porra. I també a cop de pilota “foam” i disparant salves amb la intimidadora escopeta de les ja prohibides bales de goma. Helicòpter i trenta furgonetes de la BRIMO i l’ARRO prenent punts com l’estació de Sants on van tancar una de les dues sortides. Agents de paisà i els caps de la Divisió d’Informació a la plaça Joan Peiró. Amb la parada de Sants de la línia vermella de metro tancada l’enorme operatiu policial suposava la invasió de facto de tot el barri. Afegint a la despesa descomunal els operaris i les grues d’enderrocs cridats per l’Ajuntament de Barcelona.

 

Dos detinguts i l’assalt al setmanari la Directa

Les notes dels Mossos parlen de dos detinguts i possibles més en properes hores. Callen l’indignant assalt a la seu del setmanari la Directa i com hi van trencar el vidre de l’entrada provocant talls a la cara a un treballador d’aquest mitjà de comunicació alternatiu.


L’assalt a la Directa, juntament amb el tancament de la seu de la revista històrica de Sants, la Burxa, ubicada a Can Vies, suposa un nou salt qualitatiu en l’ofensiva pel control de l’opinió pública que de bon grat aplaudirà el Grup Godó.

 

Manipulació i vergonya

El focus, la imatge, l’altaveu mediàtic per a l’unitat mòbil de TV3 en flames. Cap paraula per condemnar l’atac a la Directa ni a la Burxa. La sortida fàcil per criminalitzar 17 anys de treball incansable a contra corrent i contra tota pressió repressiva de les companyes de Can Vies.


A la suma de mentides l’emesa per Transports Metropolitans de Barcelona assegurant l’estat ruïnós de l’edifici de Can Vies. Informació rebatuda per la cooperativa d’arquitectes La Col del mateix barri de Sants.


Per aquesta tarda, diversos col·lectius del barri ja havien anunciat que serien presents al Consell de Barri de la Bordeta per mostrar a les autoritats del Districte el ferm rebuig al desallotjament de Can Vies. El Consell de Barri però ja ha estat suspès. El més immediat és la crida a solidaritatzar-se amb els dos detinguts, aquest mateix matí, a les portes de la comissaria de Les Corts.


Amagar-se de la resposta veïnal no servirà per a res ja que la previsió és que continuï la mobilització els propers dies. Disset anys de feina no es perden en sis hores de desallotjament. Més de cent anys de tradició obrera i revolucionària santsenca continuen latents.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM