Masacre en el Pabellón Séptimo

Masacre en el Pabellón Séptimo

 

Presentació per la mateixa autora del llibre “Masacre en el Pabellón Séptimo”

 

El dia 14 de març de 1978, dimarts, en una presó de Buenos Aires, que du per nom Devoto, seixanta-cinc persones van morir cremades, asfixiades o per trets de bala quan intentaven respirar per les finestres. Faltaven poc més de dos mesos per a què se celebrés el campionat mundial de futbol a l’Argentina. Era, per tant, en plena dictadura militar.

 

Aquelles morts són conegudes a la societat argentina amb el nom de “Motín de los colchones” amb un intent de reduir a la mínima expressió el que va ser una massacre. Tenint en compte que va afectar presos comuns, no va tenir l’atenció que van tenir d’altres accions de repressió més vinculades a temes polítics.

 

Anys després, una advocada argentina, Claudia Cesaroni, vinculada a temes de drets humans a nivells diferents, va iniciar una investigació per intentar saber -què és el que va succeir? -per què no es va prestar atenció a un delicte de lesa humanitat com va ser aquesta massacre? -per què en situacions de vulneració de drets humans sobre presos no polítics la societat no reacciona igual?

 

Fruit d’aquest treball és el llibre intitulat “Masacre en el Pabellón Séptimo” on intenta donar resposta a aquelles preguntes sense deixar de banda referències a la vulneració de drets humans en l’actualitat. Es tracta, doncs, d’un llibre de memòria i de denúncia on podem trobar fàcilment algunes analogies amb el nostre país on encara tenim pendent rescatar de l’oblit els nostres morts i els nostres represaliats i on encara, avui dia, la vulneració dels drets humans continua sent una realitat palpable.

Presentacions previstes:

27 de maig a la Casa de la Solidaritat de Barcelona
28 de maig a Amics de les Arts de Terrassa
29 de maig a la Universitat de Barcelona
2 de juny a Casa Amèrica Catalunya
4 de juny a Sant Cugat del Vallès

Els actes comptaran amb la presència de l’autora i familiars de les víctimes

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM