Aquest divendres, cridem de nou "Prou mentides policials" a Sabadell

Aquest divendres, cridem de nou "Prou mentides policials" a Sabadell

 

Aquest divendres tindrà lloc el judici sobre una suposada agressió a un Mosso d’Esquadra en una conferència de l’ex-lehendakari Juan José Ibarretxe a l’Autònoma de Barcelona. Trenta-vuit mesos més tard d’aquella suposada topada, ens trobem davant de la  imputació, greu, per atemptat a l’autoritat, d’un company, membre del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. Res a dir ni a jutjar sobre les agressions, insults i amenaces rebudes pels qui, aquell febrer del 2010, vàren voler alçar la veu pel que estava sent una política de complicitat absoluta amb l’estratègia de dispersió i càstig contra els presos polítics bascos. Aquest dimarts, a judici, de nou, un independentista per un suposat cop a un Mosso. Quantes vegades hem aconseguit arribar als tribunals amb la situació contrària? La injustícia està servida.

 

El febrer de l’any 2010, un grup d’estudiants encapçalats pel SEPC, va decidir fer acte de protesta a la xerrada que l’exlehendakari Juan José Ibarretxe anava a realitzar a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

 

 

Sota el lema “Democràcia per a Euskal Herria” els estudiants pretenien denunciar la greu situació que patia l’esquerra independentista basca amb la vulneració constant dels drets polítics i civils per part de l’estat espanyol i amb el vist i plau del govern basc. Els estudiants exigien també que es respectessin els drets humans, posant fi a la política de dispersió que l’estat espanyol aplica sobre els presos i preses polítiques basques. Amb tot, s’acusava a l’exlíder del PNV de ser còmplice d’aquesta dramàtica situació que pateix Euskal Herria. 

 

Els estudiants, varen aconseguir entrar a la sala on es realitzava la conferència malgrat empentes i oposició d’alguns membres de la comunitat universitària. Un cop a dins, es visqueren moments de tensió, ja que mentre alguns professors intentaven fer de mitjancers en el conflicte, un grup de tres persones es va dedicar a intimidar i agredir els estudiants que protestaven. Només entrar, estriparen la pancarta de denúncia que els estudiants portaven, i posteriorment agafaren a un dels estudiants pel coll i etzibaren cops a uns altres dos estudiants. Davant d’aquesta actitud incomprensible i violenta alguns estudiants es defensaren de les agressions. Tanmateix, la situació no va anar més enllà i els estudiants abandonaren la sala minuts després.

 

L’endemà dels fets, un dels estudiants que va participar en l’acte de denúncia va ser citat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra on se li notificà que havia estat denunciat pel cos policial. Davant de la perplexitat d’aquest fet, l’advocat del jove exigí els motius de la denúncia i la sorpresa fou que aquesta era per una suposada agressió a un agent de paisà del cos dels Mossos d’Esquadra. 

 

Dies després, aquest va ser citat a declarar sota la falsa acusació d’atemptat a l’autoritat, ja que els Mossos d’Esquadra en cap moment es van identificar durant els incidents i per tant, els estudiants no podien saber que es tractaven d’agents del cos policial. 

 

El proper cinc de novembre es celebrarà el judici on l’estudiant s’enfronta una pena de fins a quatre anys de presó per un fals delicte d’atemptat a l’autoritat i a dos mesos de pena multa per una falta de lesions. Una vegada més podem veure com els Mossos d’Esquadra, amb la complicitat judicial, amb les seves provocacions pretenen criminalitzar i reprimir a totes aquelles que qüestionen el seu model social, polític i econòmic.  

 

Davant d’aquest fet, des del SEPC i Alerta Solidària no ens quedarem de braços plegats i seguirem denunciant les mentides policials que podrien portar a la presó a un estudiant de la UAB. I un cop més, la repressió ens reafirma el nostre compromís de seguir treballant dia a dia per una societat lliure i justa, tenint clar que els seus cops i la duresa de les seves lleis injustes mai podran aturar-nos.  

 

 

Prou mentides policials!  

No ens aturaran a base de cops, difamacions ni muntatges. La nostra lluita continua! 

 

 

 

Alerta Solidària 

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM