Manifest de les 8 persones condemnades per la repintada del mural independentista de Cardedeu

Manifest de les 8 persones condemnades per la repintada del mural independentista de Cardedeu

 

Amb de data del 24 d’abril de 2014 les persones encausades per la repintada del mural independentista de Cardedeu hem rebut la sentència del judici que es va celebrar el passat mes de març, que ens declara responsables d’una falta per deslluïment de béns immobles amb una pena de 4 dies de localització permanent i una indemnització a ADIF de 7.640,40 € en concepte de responsabilitat civil.


Els ja condemnats volem manifestar:

· No estem d’acord en la sentència condemnatòria a 4 dies de localització permanent per deslluïment de bens immobles. Ens considerem tan innocents com les més de 300 persones que van participar en la repintada del mural de l’estelada perquè sabíem que era un acte comunicat a l’Ajuntament de Cardedeu; i pensàvem que teníem el seu consentiment en tant que aquest no va iniciar cap procediment legal per evitar-ho i va transmetre’ns la voluntat de que tot succeís de forma segura i pacífica com així va ser.

· No estem d’acord amb la indemnització solidària a ADIF valorada en 7.640,40 € per deslluïment de bens immobles per dues raons:


 • La primera raó perquè, com ja hem dit, ens considerem innocents i per tant no creiem que haguem d’indemnitzar a ningú, i menys a ADIF que fa més de 30 anys que té aquest mur abandonat i en el qual s’hi han realitzat accions similars a les jutjades en aquest cas sense cap mena de procediment judicial al respecte.

  • La segona raó és que en cap punt de la sentència se’ns explica per què a l’hora d’establir el “just” valor econòmic pels suposats danys causats, es faci cas omís de la factura presentada per la nostra defensa que era còpia de la factura original pagada per l’Ajuntament de Cardedeu pels treballs i materials que representa que nosaltres hem danyat, i que incloent les grans lletres metàl·liques del “Benvinguts a la vila de Cardedeu” no superava ni els 3.000 €.  I en canvi, només es té en compte el pressupost de 8.478 € exageradament inflat que va presentar ADIF durant el judici i que incloïa, entre d’altres, gairebé 8 dies de feina per a 2 pintors a un preu per hora de feina tres vegades superior als preus del sector, i una ingent quantitat de pintura amb la que es podria pintar tots els murs d’ADIF des de Cardedeu fins a La Jonquera com a mínim.

  · Pensem que hem estat jutjats i condemnats des d’un punt de vista polític i no jurídic. La sentència per una falta de deslluïment de bens immobles és l’eufemisme que ha trobat la justícia de l’estat per condemnar i perseguir un cop més l’expressió pública d’una determinada ideologia política, en aquest cas, la independentista.  A falta d’arguments democràtics, l’estat i els seus organismes busquen per via judicial silenciar les aspiracions del poble català i de qualsevol iniciativa ciutadana que no compleixi amb els “seus” paràmetres.

  · Una vegada més, ens sentim decebuts amb l’equip de govern encapçalat per la senyora Calamanda Vila de l’Ajuntament de Cardedeu pel seu paper durant tot el procés; ja que cal recordar que tot s’inicia amb la denúncia d’un regidor de l’equip de govern que en aquell moment formaven CIU i PP.  L’actitud ambigua i la falta de paraula de l’alcaldessa, i per extensió de l’equip de govern, ha estat un agreujant que ha comportat que a dia d’avui tinguem aquesta sentència. La no compareixença de l’alcaldessa el dia del judici (tot i haver expressat en diverses ocasions la voluntat de ser-hi), ni de cap persona en representació seva per reafirmar el compromís verbal que havia pres abans de la repintada del mural en deixar actuar als organitzadors, va perjudicar i encaminar cap a aquesta sentència.

  · Denunciem que la Policia Local de Cardedeu va identificar de manera totalment premeditada i a dit part de les persones encausades sense demanar documentació ni tan sols parar-los.  Simplement per la seva significació en moviments socials i/o entitats de la vila. Exemplificant d’aquest fet va ser la compareixença davant el jutge del sergent de la Policia Local, el senyor J.M. Niño – “el Niño” com se’l coneix a Cardedeu – que va voler justificar la seva llista dels sis primers encausats amb una declaració que no va ajudar gens a que la interpretació dels fets fos real.  Es va reafirmar amb els noms donats i es va inventar que hi tenien un paper preponderant… Que si “éste movió unas escaleras”, que si “la otra iba con él y cogió un bote de pintura”, que si “estaba tapando una letra para que no se manchase”, “el otro leyó un texto delante de unas personas”… Com si la resta de la gent que hi havia allà estigués quieta mirant-s’ho!   No només això, sinó que a més, sense cap vergonya, quan una de les persones va comentar, a mig judici, que només havia passat un moment amb el vehicle i es va aturar a saludar, va reconèixer “en este caso igual no tenía un papel destacado…”. Aquest és el rigor.  Aquest és el nivell. 

  · Agraïm tot el suport i caliu que hem rebut de la gent de Cardedeu en particular, i el de tots els ciutadans del país en general.  Creiem que aquesta sentència no ens condemna només a nosaltres vuit, sinó que condemna a tota la gent que creu i vol que Catalunya sigui un país millor, més lliure i més pròsper.   I per tant, per moltes sentències jurídico-polítiques que ens llancin en contra, el nostre anhel de llibertat és molt més fort i pacient.  No podran res, com ens deia Vicent Andrés Estellés, contra un poble unit, alegre i combatiu.

   

  Visca Catalunya lliure!

  Cardedeu, 2 de maig de 2014

   

  Post a Comment

  #SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM