Presentem la campanya per l’absolució de les feministes encausades de Mallorca

Presentem la campanya per l’absolució de les feministes encausades de Mallorca

 

MANIFEST FEMINISTES ENCAUSADES


Al llarg del darrer mesos han tengut lloc les detencions de set companyes militants d’Arran Palma. Aquest procés de criminalització de la lluita feminista va començar el dia 17 de febrer, amb les tres primeres detingudes, una de les quals era menor d’edat.  Continuà el dia 3 de març, quan dues companyes més foren segrestades per la Policia Espanyola quan es dirigien als seus respectius llocs de treball i a la universitat i, finalment, el dia 13 de març tengueren lloc les detencions d’altres dues militants, seguint el mateix modus operandi que amb les anteriors.

 

 

Les set joves detingudes, després de passar un gran nombre d’hores al calabós, foren posades en llibertat amb càrrecs i estan imputades per dos suposats delictes: contra la llibertat de culte i per ocupació d’un temple religiós. Aquests es castiguen amb entre sis mesos i sis anys de presó un, i amb entre sis mesos i un any de presó o amb entre dotze i vint-i-quatre mesos de multa l’altre. A més de les detencions es produïren fins a un total de 100 identificacions, orquestrades per delegació de govern i la policia espanyola, a totes aquelles companyes solidaries que es concentraven davant les portes de la comissaria i jutjats per demanar la llibertat de les detingudes. Aquestes han finalitzat en l’obertura de 8 expedients administratius de 300,1€ cada una. 

 

 

Se les acusa d’haver participat en l’acció que va tenir lloc el passat diumenge 9 de febrer, quan un grup d’unes trenta persones entrà a l’església de Sant Miquel, a Palma, amb càntics i consignes a favor del dret al propi cos de les dones, i de l’avortament lliure i gratuït, mostrant així el seu rebuig cap al fet que l’Església Catòlica, institució que sobreviu a base de les subvencions d’un Estat suposadament aconfessional, no té la potestat per opinar ni influir sobre decisions que s’han de prendre en l’àmbit personal. Malgrat això, la connivència absoluta entre l’Església i els sectors més conservadors i rancis del Partit Popular es fa palesa dia a dia. Ara més que mai, veiem com després de les acusacions del Bisbat de Mallorca arriba una resposta quasi immediata en forma de detencions i identificacions policials. Cap agent, ni polític ni religiós, té poder per limitar el nostre dret. 

 

 

És per això que consideram que aquesta protesta va ser un exercici legítim del dret a la llibertat d’expressió i, per tant, no és cap delicte. No és cap delicte denunciar públicament a través d’aquest tipus d’accions la no conformitat amb una política feta a esquenes de les ciutadanes.


La detenció d’aquestes joves respon exclusivament a motius polítics. Volen silenciar les opinions dissidents amb la repressió, les multes i les agressions. Una vegada més, el jovent organitzat torna estar al punt de mira de l’Estat. A més, s’ha evidenciat l’ús de fitxers polítics il·legals per part de la policia espanyola de militants que destaquen per la seva activa participació a l’organització juvenil ARRAN.

Aquesta proposta de reforma de la llei d’interrupció de l’embaràs atempta directament contra el dret a decidir de les dones sobre el seu propi cos. L’Estat no ha de tenir el poder de legislar sobre el nostre cos i, per tant, desobeirem el que consideram una llei injusta, classista i retrògrada, que culpabilitza i infantilitza la dona, i l’obliga a una maternitat no desitjada que li pot causar tant danys físics com psíquics. Seguirem defensant els drets reproductius i sexuals de les dones i no tolerarem cap ingerència, ni política ni eclesiàstica. Reivindicarem la total despenalització de l’avortament i seguirem demanant que sigui un servei públic i gratuït. Continuarem cridant a la mobilització i la desobediència civil mentre el Partit Popular mantengui la seva proposta de llei.

 

 

ABSOLUCIÓ FEMINISTES ENCAUSADES!

AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT!

 

Web de la campanya:

http://feministesencausades.wordpress.com/

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM