L’Audiència Nacional condemna els 2 bastoners solidaris el dia que arxiva la causa contra 7 independentistes per delictes idèntics

L’Audiència Nacional condemna els 2 bastoners solidaris el dia que arxiva la causa contra 7 independentistes per delictes idèntics

 

En un matí ben estrany les notícies que arribaven de Madrid deixaven clar que som davant d’una justícia sense criteri que es mou a batzegades de revenja i d’odi. Condemnats a un any de presó i set més d’inhabilitació els dos bastoners graciencs, coneguts com els bastoners solidaris, per haver mostrat una fotografia d’una presa política catalana empresonada a l’Estat francès per la seva vinculació amb ETA. Alhora, arxivament de la causa, idèntica, d’enaltiment del terrorisme, contra dos veïns més de Gràcia que feren exactament el mateix que els dos bastoners. Diferències? Les mínimes. Els bastoners van mostrar les fotos de la Lola i la Marina en l’acte de l’Esquerra Independentista de Barcelona en la Diada del 2012. Els ara exculpats ho van fer en el mateix acte, en el mateix Fossar de les Moreres, però un any més tard, el 2013.


Esquizofrènia al tribunal d’ordre públic

En la causa oberta pels fets d’aquest any, fins a 7 independentistes van haver d’anar a Madrid a declarar a l’Audiència Nacional, al Jutjat Central d’Instrucció núm. 4. Dos d’ells citats per haver mostrat les fotos de les preses catalanes condemnades per col·laborar o formar part d’ETA. Cinc més sota sospita d’haver estat els autors de les cremes tradicionals de les banderes espanyola i francesa i la fotografia del seu rei borbó. Si bé en el cas dels darrers cinc encausats el tribunal espanyol reconeix no disposar d’elements que provin la seva vinculació amb els fets, motiu que genera l’arxivament de tot procediment contra ells, en el cas dels que mostraren les fotografies és força diferent. Tots dos van reconèixer haver sostingut les fotografies, per solidaritat amb les preses i per reclamar la fi de la política penitenciària espanyola i francesa que suposen constants vulneracions dels drets humans, vers les mateixes preses però també per a familiars i coneguts que en pateixen la dispersió. Reconeixement que van fer també els dos bastoners solidaris en el judici del passat 27 de març.


Encara més. Uns dies abans, amb data de 10 de març, el Jutjat Central d’Instrucció núm. 5 de l’Audiència Nacional, ordena la continuació de les diligències contra dos independentistes més, en aquest cas de Mataró, per la crema d’una fotografia del monarca espanyol.


La nul·la legitimitat sobre la nostra terra

La seva monarquia així com les seves eines judicials al servei del manteniment de privilegis i espolis fa anys que van perdre la imatge que en podria legitimar la seva ascendència sobre els Països Catalans. Anacrònica reialesa i estrambòtica justícia que viuen a costa dels esforços de tants que fa massa temps que callen i suporten.

 

L’Esquerra Independentista, al mateix temps que proclama la solidaritat amb els bastoners solidaris, fent nostre el seu delicte d’opinió i expressió, per mostrar una simple fotografia, ens reafirmem en els principis que des d’abans d’instaurada la seva caducada constitució ens empenyia a promoure’n el seu rebuig: no acceptem reis ni amos, amb corona o sense i tot emblema que els representi serà menyspreat a casa nostra fins que desapareguin els seus privilegis i la nostra precarietat i misèria.

 

Celebrem l’arxiu dels 7 de la Diada de Barcelona, repudiem la condemna contra els dos companys bastoners, i restem amatents al proper disbarat judicial que arribi amb el processament dels dos de Mataró o la condemna dels companys encausats per la protesta contra els pressupostos antisocials de l’encerclament al Parlament de Catalunya.

 

I no oblidem que en tots aquests casos, els Mossos d’Esquadra han estat diligents col·laboradors d’aquests processos. Per vergonya de qui diu capitanejar el procés sobiranista de Catalunya, els qui sempre hem defensat la llibertat de la nació completa, veiem de nou el seguidisme interessat de qui no dubta en recórrer a lleis i instruments repressius espanyols per intentar, sense èxit, silenciar els qui mantenim la dignitat de classe treballadora dempeus.

 

Pel cessament immediat d’activitats de l’Audiència Nacional i per la fi de la monarquia!

Visca la Terra!

 


Alerta Solidària

7 d’abril de 2014

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM