Vàries identificades a Berga per pintar un mural

Vàries identificades a Berga per pintar un mural

Us fem arribar el comunicat de les companyes de Berga que estant sent assetjades pels Mossos d’Esquadra per evitar que pintin un mural al seu poble. Des d’Alerta Solidària volem mostrar-hi tot el nostre suport!
Comunicat: Prou Repressió!
A l’entrada centre de Berga, prop de l’institut Guillem de Berguedà, hi ha un enorme mur ple de murals de contingut polític que s’han anat realitzant durant els darrers 20 anys com a mínim. Quan s’esborren amb el pas del temps o es fan malbé, se n’hi pinten de nous. El mur és propietat de la Diputació. Mai hi ha hagut cap problema més enllà de les habituals identificacions. Fins ara.
Mentre es realitzava el darrer mural, de suport als presos polítics, van aparèixer els Mossos d’Esquadra identificant a tothom que en aquells moments es trobava allà. Dies després, continuant amb el mateix mural que encara no estava acabat, van tornar-hi en dues ocasions diferents identificant a tothom una altra vegada.

El dimarts 18 de març van tornar a fer aparició amb actitud xulesca, especialment un dels policies de paisà que no es va voler identificar i va fer burla del contingut del mural, mentre els altres realitzaven fotografies. Van amenaçar també de portar la gent a comissaria. Finalment el dijous 20 van tornar-hi dues vegades més: primer informant de que ells mateixos havien presentat denúncia i minuts més tard amb una furgona, procedint a requisar tot el material.

Segurament el problema no és el mural, sinó el contingut d’aquest, en una nova mostra de persecució política i d’atac a la llibertat d’expressió. De fet, els policies van preguntar en diverses ocasions per la militància política dels presents. Una vegada més, els Mossos d’Esquadra i els seus responsables polítics de CiU ataquen l’Esquerra Independentista, demostrant al servei de qui estan en realitat: dels interessos
d’una oligarquia catalana profundament vinculada a l’estat espanyol i al manteniment del miserable règim capitalista.

Per més que ho vulguin silenciar, seguirem difonent la realitat: a l’estat espanyol hi han presos polítics revolucionaris tancats en condicions duríssimes per defensar els interessos de la classe treballadora.

NO PODRAN SILENCIAR LA SOLIDARITAT AMB ELS PRESOS!
CUP Berga i Alerta Solidària

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM