Ja són 7 les militants d'Arran Palma imputades per l'acció pel dret a l'avortament

Ja són 7 les militants d'Arran Palma imputades per l'acció pel dret a l'avortament

Les dues detingudes del 13 de març al matí a Palma es sumen a les tres que van passar el mateix procés el 18 de febrer i a les dues del 3 de març: detenció per part de la policia nacional al matí, pas per jutjats i posades en llibertat amb càrrecs per delicte contra la llibertat de culte i per ocupació d’un temple religiós. L’acció que es presumeix delictiva seria l’entrada a l’església de Sant Miquel, el passat 9 de febrer, amb crits a favor del dret a l’avortament i contra l’estament eclesiàstic en una societat que es pretén laica.

En suport a les companyes detingudes es convocà concentracions de suport davant de la Comissaria i dels Jutjats. La Delegació de Govern, mogut per l’empeny de reprimir tot allò que s’allunyi del que estableix el règim, va ordenar identificar a les concentrades, en total 58 persones identificades, les quals s’enfrontaran segurament, a la imposició de multes que pretenen que finalment esdevinguem submises.

 

L’acció que es dugué a terme al cor de l’església, a l’Església de Sant Miquel, expressant el rebuig a que l’Església es dediqui a legislar, a legislar contra els nostres cossos i contra les nostres consciències reivindicant un avortament lliure i gratuït, reivindicant el dret al propi cos. Massa atreviment que no podia passar sense càstig per les forces de l’ordre i la gent d’ordre que ens governa.

 

Som davant d’una operació policial selectiva, oberta des de fa dies, amb degoteig de detencions que ja suma 7 persones detingudes i imputades, operació repressiva que en molt poques ocasions es viu a l’illa. Afrontem un desplegament de mitjans i esforços absurd, amb detencions innecessàries, que cerquen enviar un missatge: amb l’Església no s’hi juga.

 

L’acció realitzada dins d’uns església tant sols es va realitzar càntics i exhibició de pancartes a favor de l’avortament lliure i gratuït, pel dret al propi cos i contra la reforma del Ministre Gallardon que ens pretén callades, silenciades i submises.

 

Cal recordar que l’acció no va interrompre la missa, que no es van causar danys ni desperfectes, i les empentes i cops les van rebre les activistes, a l’estar davant d’uns catòlics fonamentalistes que igual que no volen que poguem decidir sobre el nostre cos, no volen que pensem ni que ens expressem.

 

Davant aquestes detencions volem deixar ben clar que les set companyes tenen tot el suport d’Arran i d’Alerta Solidària i del conjunt de l’Esquerra Independentista de Mallorca; si esperen que la seva repressió ens faci ovelles obedients, callades i submises s’equivoquen, contra cada agressió una resposta, contra cada detenció solidaritat.

 

No ens aturaran en la lluita pel nostre cos, per la nostra cultura, pel nostre país i pel nostre futur. El nostre cos és nostre i no hi volem les seves mans brutes a sobre.

 

Exigim l’arxivament de la causa oberta contra les 7 companyes represaliades. Per un avortament lliure i gratuït!

 


Alerta Solidària

Arran Palma

 

 

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM