14 de març: judici a 5 independentistes sota peticions de 6 anys i mig

14 de març: judici a 5 independentistes sota peticions de 6 anys i mig

 

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, dins la campanya “Defensar la llengua no és cap delicte” que es realitza conjuntament amb Alerta Solidària convoquem:

Concentració el pròxim 14 de març a les 08.30h als Jutjats de Sabadell

 


 És el dia i lloc en que se celebrarà un judici contra cinc companyes del sindicat degut als fets que van ocórrer a la UAB el 5 de març de  2010. Des del SEPC entenem que hem de realitzar mostres de suport a les nostres companyes per un procés judicial injust i exagerat que ja hem denunciat en nombroses ocasions en els darrers mesos.

 

Com és ja ben sabut, aquell dia, UPyD pretenia realitzar una acte que consistia en una conferència de la líder d’aquest partit, Rosa Díez, a la Universitat Autònoma de Barcelona. Totes coneixem la seva ideologia marcadament espanyolista i les seves declaracions demagògiques sobre la situació política actual. Sabem prou bé les intencions polítiques d’aquest partit: construir un estat uniforme i centralista a nivell polític i espanyolitzar els Països Catalans.

 

Com era d’esperar, UPyD -en sintonia amb la seva dinàmica habitual de persecució de l’independentisme català- va presentar una denúncia pels fets ocorreguts.

 

Actualment tenim cinc companys imputats, acusats de delicte de provocació a l’odi i la violència contra grups i associacions, quan són ells els que utilitzen l’odi contra la nació i la llengua catalana per obtenir rèdit polític; delicte per impedir el legítim ús de les llibertats de reunió o manifestació, quan és el moviment estudiantil el que contínuament pateix la repressió de les forces de seguretat i és criminalitzat en les seves mobilitzacions; delicte de coacció, quan vam veure aquell dia que les estudiants també van rebre coaccions dels militants d’UPyD i el deganat; i delicte de desordres públics, quan va ser una acció pacífica que no va causar cap mena de desperfecte.

 

Als cinc companys encausat els demanen 6 anys i mig de presó i una multa de 22 mesos per cadascun d’ells, sumant entre tots una pena de més de 30 anys de presó.

 

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans rebutgem, amb aquestes accions, l’actuació d’aquest partit polític, que preténcriminalitzar el moviment independentista català, mentre veiem com les institucions i la justícia espanyoles segueixen reprimint-nos.

 

Exigim, per tant, la retirada de l’acusació als encausats i reafirmem el nostre compromís de seguir lluitant per una educació catalana, que es desenvolupi en el marc dels Països Catalans. I així, seguint l’esperit de la campanya Som Força d’Alerta Solidària, seguirem passant a l’atac contra tots aquells que ens criminalitzin, no estarem callades davant la repressió del moviment estudiantil ni davant els atacs a l’independentisme combatiu.

 

DEFENSAR LA LLENGUA NO ÉS CAP DELICTE!
SOM FORÇA PER PASSAR A L’ATAC!

 

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Alerta Solidària

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM