Ja són 5 les militants d'Arran Palma imputades per l'acció pel dret a l'avortament

Ja són 5 les militants d'Arran Palma imputades per l'acció pel dret a l'avortament

 

Dues detingudes més aquest matí es sumen a les tres que van passar el mateix procés el dilluns 18 de febrer: detenció per part de la policia nacional al matí, pas per jutjats i posades en llibertat amb càrrecs per delicte contra la llibertat de culte i per ocupació d’un temple religiós. L’acció que es presumeix delictiva seria l’entrada a l’església de Sant Miquel, el passat 9 de febrer, amb crits a favor del dret a l’avortament i contra el paper cínic i hipòcrita de la comunitat cristiana.

Vegeu clicant aquí el vídeo de l’acció.

Reivindicant que el cos és d’elles, de nosaltres, de les dones. I de ningú més. Acció directa. Simbòlica i pacífica. Però al cor de l’església. Massa atreviment que no podia passar sense càstig per les forces de l’ordre i la gent d’ordre que ens governa.

Som davant d’una operació policial selectiva, oberta des de fa dies i que en molt poques ocasions es viu a l’illa. Afrontem un desplegament de mitjans i esforços absurd, amb detencions innecessàries, que cerquen la represàlia gratuita contra unes persones, militants polítiques, públiques i conegudes per molta gent de la ciutat. Al punt de mira Arran Palma. El missatge: hi ha estaments que no es poden tocar i l’església n’és un.

Cal recordar que els desperfectes a l’església van ser valorats en zero euros i les empentes les van rebre les activistes per part dels assistents al temple que van poder continuar el que estaven fent en menys de cinc minuts amb total normalitat. Esverats, intranquils, potser. El seu temple de pau havia estat profanat per atees i roges milicianes que els recordaven temps passats.

La grisor del passat però és el que ens tenen reservat per al jovent del país sinó despertem i ens hi enfrontem. Despertant consciències i duent fins a les esglésies el crit que reclama justícia i llibertat. Els temps passats de l’avortament en clíniques clandestines insalubres i costoses. Aquí o a l’estranger. Amb l’estigma de saber-te delinquint per no voler acceptar la condemna que t’imposa la moral hipòcrita dels qui emparen religiosament la ultra dreta catòlica rància al poder a Palma i a Madrid.

Les cinc companyes tenen tot el suport d’Arran, d’Alerta Solidària i del conjunt de l’Esquerra Independentista de Mallorca.

No ens aturaran en la lluita pel nostre cos, per la nostra cultura, pel nostre país i pel nostre futur. El nostre cos és nostre i no hi volem les seves mans brutes a sobre.

Per l’arxivament de la causa oberta contra les 5 companyes represaliades i per un avortament lliure i gratuït!


Arran Palma
Alerta Solidària
 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM