Absolt un dels denunciats per la concentració a València per la llibertat d'Andreu en juny de 2012.

Absolt un dels denunciats per la concentració a València per la llibertat d'Andreu en juny de 2012.

El Jutjat d’instrucció número 1 de València ha absolt Joan de la falta de respecte a l’autoritat de què venia sent acusat per la fiscalia i la policia espanyola, per considerar que no quedava acreditat que hagués cridat les consignes “la policia tortura i assassina” i “vosaltres feixistes sou els terroristes” dirigides als agents de la policia espanyola.

 

Els fets es remunten al 16 de juny de 2012, durant una concentració convocada a València per demanar la llibertat d’Andreu i Ruben, en presó preventiva arran de la vaga general del 29 de març a Barcelona. La concentració transcorregué amb absoluta normalitat, aixó si, amb un fort dispositiu de la policia espanyola davant la Delegació del govern espanyol a València. Una estona després de finalitzar la concentració, quan ja no hi quedava ningú, quatre dels solidaris foren identificats de manera arbitrària per la policia espanyola (dos d’ells en tornar a passar pel lloc on es celebrava la concentració), que cursà denúncia sota l’acusació d’haver participat en una concentració no comunicada on s’havien cridat consignes del tipus “la policia tortura i assassina” i “vosaltres feixistes sou els terroristes”.

 

D’aquestes denuncies s’iniciaren quatre processos penals per faltes, però únicament han estat jutjades, amb sort diferent, dos d’elles. El primer judici tingué lloc el 21 de març de 2013 al Jutjat d’instrucció número 11 de València. Fou jutjada una jove militant d’Arran. La Sentència fou condemnatòria, sorprenentment per considerar provat que havia participat en la concentració on s’havien cridat les citades consignes, i sota la prova irrefutable per la Jutgessa de què un dels agents “con gran sinceridad” havia manifestat que no recordava els fets però que si la identificaren seria per què era una de “las participantes màs significativa lanzando gritos con las expresiones mencionadas”. Aquesta Sentència, recurrida per la denunciada, fou ratificada per l’Audiència provincial de València, que confirmava la condemna a un mes de multa amb quota diària de vuit euros. Condemna sorprenent en tant que era el primer cop que, almenys a València, és jutjava i condemnava una persona per consignes genèriques cridades en una concentració, sense que hi hagués cap expressió directa a cap agent en concret.

 

El segon judici pels mateixos fets es celebrà el passat 8 de gener al Jutjat d’instrucció número 1 de València, on s’ha dictat sentència absolutòria.

 

Els altres dos encausats, en principi, no seuran a la banqueta dels acusats, un d’ells per ser menor d’edat a la data dels fets i no haver-se obert finalment cap procediment penal per la fiscalia de menors, i l’altre per què tot i iniciat el procediment, després de la primera suspensió del judici, no se l’ha tornat a citar, havent prescrit, a hores d’ara, els fets.

 

Des d’Alerta Solidària, considerem que aquests processos han obert una nova via repressiva per part dels cossos policials de l’estat: denunciar manifestants per les consignes que es puguen cridar en una manifestació o concentració. Un nou atac a la llibertat d’expressió i manifestació, que només pretén atemorir i evitar que els carrers criden contra els abusos de tota mena i per la solidaritat amb les repressaliades. No obstant, van errats, no ens faran callar, hem perdut la por i si cal, per enderrocar el capitalisme que els gossos policials sustenten, cada cop cridarem més fort, colpejarem més fort, fins que l’aconseguim tombar.

 

La repressió no ens aturarà !!

Guanyarem!!

 

Països Catalans, 23 de febrer de 2014.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM